DomovArhivPriprave na pustovanje

Priprave na pustovanje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je danes na spletni strani www.istrski-karneval.si objavila prijavnico in pogoje sodelovanja za sodelovanje na 6. Istrski pustni povorki, ki bo prvega marca, ob 11. uri v Kopru

in na 4. Portoroški pustni povorki, ki bo drugega marca, ob 12. uri v Portorožu. Rok za oddajo prijav je 21. februar 2014. Pustno vzdušje v Izoli pa bo letos v prvi vrsti namenjeno le učencem osnovnih šol. Tako bo 4. marca med 10. in 12. uro v Izoli otroška istrska pustna povorka, predaja oblasti in rajanje.

V Mestni občini Koper pričakujejo, da se bo tudi letos zdaj že tradicionalne pustne povorke udeležilo veliko število tako pustnih mask, kot tudi obiskovalcev prireditve. Letošnji pustni sprevod se bo sprehodil od Vojkovega nabrežja do Ukmarjevega trga. Tudi letos pa bodo najboljše maske nagradili. Poleg pustne povorke bodo na Pristaniški ulici med 10. in 12. uro tudi otroške pustne ustvarjalnice in poslikave obrazov.

Na pustno soboto, prvega marca, ob 14. uri, pa bodo pustno povorko pripravili tudi v Zazidu, ob 18. uri pa bo v Šmarjah otroško pustno rajanje za otroke.

Pestro bo tudi na pustni torek, 4. marca. Ob 10. uri bo v Taverni pustno rajanje za predšolske otroke in povorka od Kidričeve ulice do Titovega trga.

Pokop pusta pa bo v soboto, 8. marca, ob 18. uri v dvorani v Šmarjah.