DomovArhivŠe en prijeten vikend v Kopru

Še en prijeten vikend v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tretji list deteljice, ki je povezala tri večje koprske poletne javne dogodke, ki so v Koper pritegnili množico obiskovalcev, je predstavil nekoliko bolj umirjeno dogajanje. Podobno kot pri “Fešti kalamarov”, ki je trojico dogodkov pričela, je bila fešta na pomolu bolj tradicionalna, vsaj če ju primerjamo z Rumeno nočjo, ki je bila vseobsežna prireditev, kjer je bilo poskrbljeno za prav vse generacije zabave željnih, ki so se zbrali na številnih prizoriščih po Kopru.

Kljub svoji umirjenosti, je prireditev “Na pomolu je fešta” v prav vseh treh dneh, torej tudi v nedeljo, privabila številne željne zabave ali sprostitve. Ukmarjev trg je bil namreč nabito poln v vseh treh prireditvenih dneh. V petek sta za zabavo poskrbeli skupini Mambo kings in Gedore. Dan kasneje so se plesalci zavrteli z Veselimi Štajerkami in skupino Orange juice Band, v nedeljo pa so nastopili Elio Pisak & Platana, s posebnim obiskom Bruna in Giordana.

“Koprski pomol je ta konec tedna znova zaživel, v petek je prizorišče zasedla predvsem mlada publika, podobno je bilo v soboto, v nedeljo pa se je, kot je bilo tudi v minulih letih, plesalo v malce počasnejših ritmih,” je tridnevno dogajanje komentiral organizator Iztok Novak – Easy, ki je postregel tudi s številom obiskovalcev, ki jih je bilo v vseh treh dnevih skupaj kar 10 tisoč.  

Pravkar zaključeni dogodki pričajo o tem, da je Koper postal in se vse bolj uveljavlja kot prepoznavna turistična destinacija in prostor, ki ponuja veliko dnevnega in večernega dogajanja. Nad tem so zadovoljni tudi pri koprski mestni upravi in Turistični organizaciji Koper, kjer dobivajo potrditev, da se vlaganja v razvoj številnih dogodkov povračajo z zadovoljstvom vse bolj številčnih obiskovalcev.