DomovArhivSEPŠ v luči 21. stoletja

SEPŠ v luči 21. stoletja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinočnja slovesnost ob 60. obletnici Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper v protokolarno prireditveni dvorani sv. Frančiška je bila slovesnost 21. stoletja. Čeprav so šolo ustanovili leta 1955, prireditve pa se je udeležila tudi prva generacija dijakov, so na moderen, lahkoten, povsem nevsiljiv  in visoko profesionalen način  skozi prireditev predstavili življenje na šoli nekoč, prelomnice, predvsem pa so dijaki občinstvu nazorno – skozi vodenje, skeč  ter  glasbene in plesne točke -, predstavili SEPŠ danes. 

 

Branka Žerjal, ravnateljica je v svojem govoru poudarila, da optimistično zrejo tudi v prihodnost, koprski podžupan Peter Bolčič pa je prepričan, da se šoli za prihodnost nikakor ni bati. Šola je namreč kalilnica mladih in perspektivnih kadrov, ki lahko lokalni skupnosti in okolju edini zagotovijo dodano vrednost. Podžupan je ravnateljici oziroma šoli ob visokem jubileju podelil priznanje Mestne občine Koper,  šola pa se je še posebej spomnila nekdanjih ravnateljev, ter nagradila profesorje, ki na šoli poučujejo  že trideset let.

Ob visokem jubileju so na šoli pripravili zbornik, v katerega so zajeli zadnjih deset let šole, kajti pol stoletja so zapisali že pred desetimi leti.