DomovArhivSestal se je varnostni sosvet MOK

Sestal se je varnostni sosvet MOK

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na tokratni 25. Seji so obravnavali več točk, med njimi so predstavili delovanje mešanih patrulj policistov PU Koper in Občinskega redarstva, ki, kot so povedali, pomenijo velik korak dalje pri preventivi. Člani sosveta so se seznanili tudi z namero o ustanovitvi organa skupne občinske uprave, in sicer Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin, v okviru katerega bi sodelovali občinski inšpektorati koprske, izolske, sežanske, komenske občine, Občine Hrpelje-Kozina in Divača. Ta bi pomenil tako razbremenitev posameznih občinskih inšpektoratov, kot tudi dvig njihovih storitev in učinkovitosti. Gre predvsem za organizacijske novosti, omogočajo večjo angažiranost redarskih služb ter inšpekcij in večjo prisotnost ekip na terenu. Na seji so se dotaknili tudi turistične sezone, ki je pred nami in s tem povezanega povečanega nadzora na cestah, nadzora nad manjšimi kaznivimi dejanji ter prisotnostjo mešanih patrulj na terenu.  

V okviru rednega sestanka pa je direktor PU Koper Danimir Rebec podal tudi uradno oceno varnostnih razmer v koprski občini za minulo leto – te naj bi bile tudi za leto 2015 dobre. »Zmanjšalo se je število kaznivih dejanj, prav tako pa med zagrešenimi kaznivimi dejanji policija ni zabeležila odmevnejših,« je pojasnil Rebec in poudaril, da bodo v prihodnjih mesecih posebno pozornost namenili prometni problematiki, saj v poletni turistični sezoni pričakujejo zgoščen promet tako na območju Šmarske ceste proti Dragonji, kot tudi v smeri predor Markovec proti Portorožu. Posebno pozornost bodo službe, ki delujejo v okviru Varnostnega sosveta še naprej namenjale tudi pešcem in kolesom z motorjem – skuterjem, v poletnem času pa bodo poostreno nadzorovali tudi manjše tatvine in beraštvo.

DSC_9617

V prihodnjih mesecih se bo varnostni sosvet sestal tudi na temo preventivne vseslovenske akcije »Varna pot v šolo«, ki jo koprska občina, policijska uprava in prostovoljci sleherno leto izvajajo ob začetku šolskega leta.