DomovArhivNesprejemljivo dogajanje ob volitvah študentskih poslancev ŠOUP

Nesprejemljivo dogajanje ob volitvah študentskih poslancev ŠOUP

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstavili so nam tudi nerazumljive in nesprejemljive ovire, s katerimi so se soočili pri želji, da to dosežejo.

Ker zagovarjamo čiste in poštene volitve kot temelj življenja v demokratični družbi, smo se odločili, da jim ponudimo prostor – tako fizičen kot digitalen – da predstavijo svojo zgodbo. V nadaljevanju je tekst njihove izjave za javnost in posnetek današnje novinarske konference.


Nesprejemljivo dogajanje ob volitvah študentskih poslancev ŠOUP

 

V študentski skupini Burja želimo javnost opozoriti na metode, ki se jih poslužujejo vodilni funkcionarji ŠOUP pred prihajajočimi volitvami študentskih poslancev ŠOUP. Tako so namreč po skrivnem odpiranju prispelih kandidatur povsem nelegitimno in brez vsakršnih obrazložitev »izbrisali« našo kandidatno listo.

Julija Podbevšek »Čeprav smo želeli posneti oddajo kandidatur zgolj v namene promocije na naši Facebook strani, so posnetki sedaj predvsem dokaz poskusa nelegitimne odstranitve naših imen z glasovnic. Danes smo oddali tudi pritožbe na volilno komisijo, vendar nismo dobili odgovora. V kolikor nam bodo še naprej želeli preprečiti nastop na študentskih volitvah, pa bomo uporabili vsa pravna sredstva, tudi ovadbe pristojih

Poleg – po našem mnenju nesprejemljive volilne prevare, s katero nam želijo onemogočiti nastop na volitvah – je še posebej zaskrbljujoče dejstvo, da je prišlo celo do fizičnega nasilja ter groženj. Kandidat za poslanca skupine Burja je bil namreč pretepen, o tem pa obstaja celo posnetek, ki si ga lahko ogledate na povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=F3UfCGyADJE. Po pogovoru z odvetniki se bomo odločili, katere pravne postopke uporabiti.

Gregor Benko: Želeli smo zgolj prisostvovati odpiranju kandidatur, ki naj bi bilo javno, vendar nam nihče ni znal oziroma želel povedati kje poteka. Takoj zatem sem bil v baru Spot deležen groženj ter fizičnega nasilja s strani Davida Krpača, sicer polbrata direktorja ŠOUP g. Sebastjana Kokla. Po pretepu sem bil prepeljan v izolsko bolnišnico kjer je zdravnik zaradi udarcev predlagal hospitalizacijo

Prepričani smo, da v demokratični ureditvi fizično nasilje in prevare niso sprejemljive metode, saj želimo zgolj možnost, da delujemo v dobro obalnih študentov. Zato bomo – v kolikor nam ne bo omogočena možnost sodelovanja na volitvah študentskih poslanec – uporabili vsa pravna sredstva proti vodstvu ter funkcionarjem ŠOUP.

 

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate:

Gregor Benko: 040 680 055 oziroma Ana Škreblin Pirjevec: 040 736 525