DomovArhivSvoja vrata odprl Seatrade Cruise Global 2016

Svoja vrata odprl Seatrade Cruise Global 2016

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sejem Seatrade Miami se je v letih uveljavil kot najbolj prepoznaven in pomemben svetovni dogodek s področja potniškega ladijskega turizma. Letos se je sejem prenovil in se kaže v novi preobleki, saj se prvič odvija v pristanišču Port Everglades v Fort Lauderdaleu, mestu, ki se nahaja na severovzhodu Floride, 25 milj od Miamija, pod imenom Seatrade Cruise Global.
SeaTradeGlobal-9056Sejma se udeležujejo tako rekoč vsi, ki v navtičnem turizmu in z njim povezanimi dejavnostmi nekaj pomenijo: ladrarji, pristanišča, ladjedelnice, organizatorji potovanj, predstavniki lokalnih in državnih turističnih združenj in številni drugi.

SeaTrade_15032016-8347
Letošnjega sejma se zato že enajstič zapored udeležujejo predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper, Slovenske turistične organizacije, turistične agencije Atlas Express
. Prvič je priložnost za predstavitev na sejmu izkoristila tudi Občina Piran, kjer letos pričakujejo 25 prihodov potniških ladij. Promocijo in predstavitev s stojnico na sejmu Seatrade Cruise Global so podprle tudi družbe Avrigo, Postojnska jama in Centralog. Skupni nastop pristanišča, lokalne skupnosti in Slovenske turistične organizacije se potrjuje kot zelo uspešen, saj se tako združujejo znanja različnih in soodvisnih področij za enovito promocijo destinacije.

SeaTrade_15032016-8501
Koper kot uveljavljena destinacija za ladijski potniški turizem ima še veliko neizkoriščenih potencialov, kar se je izkazalo tudi na prvem sejemskem dnevu, ko je stojnica, ki je postavljena na zelo atraktivni poziciji, požela izjemno zanimanje obiskovalcev in ključnih akterjev potniškega turizma.

SeaTradeGlobal-9115

Sejem je priložnost za dodatno uveljavitev Kopra in Slovenije kot pomembne svetovne turistične destinacije za ladijski potniški turizem ter sklenitev poslovnih dogovorov, ki bi v prihodnosti pomembno vplivali na razvoj lokalnega in državnega turizma.

SeaTrade_15032016-8499SeaTradeGlobal-9155
Port Everglades je tretje najbolj obiskano pristanišče za potniške ladje na svetu. Naj kot zanimivost dodamo, da je pristanišče leta 2003 v enem samem dnevu sprejelo kar 15 potniških ladij, potniški terminal presežkov pa je v enem dnevu sprejel več kot 53.500 potnikov. Do danes še nobenemu drugemu pristanišču na svetu ni uspelo sprejeti več kot 10 potniških ladij v enem dnevu! Za primerjavo poglejmo Koper, ki se je že uveljavil kot destinacija za potniške ladje in je v svojem rekordnem letu 2011 sprejel nekaj več kot 100.000 potnikov.

Port Everglades
Port Everglades