DomovArhivTa konec tedna povezujemo soline

Ta konec tedna povezujemo soline

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Cilj in start 9350 metrske proge ostaja tudi letos nespremenjen, tekačice in tekači, med katerimi je letos presenetljivo število takih, ki se s tekom ukvarjajo profesionalno, se bodo na preizkušnjo podali v nedeljo, 16. marca, ob 11. uri, iz Sečoveljskih solin mimo Jernejevega kanala, Forma vive in skozi  portoroško marino, nato pa naprej po ploščadi do centra Portoroža, mimo Avditorija, skozi tunel, kjer je vodila ozkotirna železnica Porečanka vse do Strunjana. Vsi udeleženci bodo ob plačilu prijavnine, ta znaša na dan teka 20 evrov, prejeli certifikat pripadnosti plemenu Povezovalcev, vrečko soli, steklenico Malvazije, škatlico bakalaja in krožnik tradicionalnih istrskih bobičev ter najpomembneje – nepozabno športno družabno izkušnjo v idiličnem okolju.
Organizator, Športno, kulturno, izobraževalno društvo Jaz sem najboljši, tudi ob jubilejni 10. Izvedbi prireditve pripravlja posebne rituale – solinado, tekaški krst, solinarsko Hako, zaprisego ter tudi varstvo otrok za zagrizene tekače, ki nimajo varstva za svoje malčke. Kot je pred tekom povedal idejni oče prireditve Mojmir Kovač, je nad rekordnim številom prijavljenih nadvse zadovoljen, najbolj pa je ponosen nad novoustanovljeno tekaško skupino, ki je uspela v zgolj mesecu dni napredovati od kavča do tekača – in se bo že v nedeljo pomerila na prvi tekaški preizkušnji.

Teku Povežimo soline pa v aprilu sledi Banka Koper 1. Istrski maraton, na katerega že dolga leta čakajo primorski tekaški navdušenci. Ti se bodo lahko pomerili tako v maratonu, kot tudi polmaratonu ter 8,5 kilometrski preizkušnji, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši. Prijave za 42 in 21 kilometrsko progo so že zaprte, saj se je na oba teka skupaj prijavilo večje število tekmovalcev od pričakovanih, so pa zato še proste prijave na Luka Koper rekreativni tek, v katerem se bo po trenutnih podatkih pomerilo 600 tekmovalcev. Vpis je možen do zapolnitve zmogljivosti, najkasneje pa do 31. marca 2014, več informacij o samem teku pa na http://www.istrski-maraton.si/sl/. Na spletni strani prireditve, pa je že na voljo razpis Vzajemna tekov generacij, ki združuje teke šolarjev in medgeneracijski tek, in na katerih bodo imeli glavno besedo najmlajši tekači.