DomovArhivTo nedeljo v Kopru s smehom prebijamo meje

To nedeljo v Kopru s smehom prebijamo meje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Sloveniji ga praznujemo od leta 2010, glavni namen pa je povezovanje ljudi, širjenje miru in promocija zdravja. Organizatorji dogodka Zavod Skupek modro-aktivnih, Mednarodni inštitut za smeh in Zavod ODTIZ, želijo z letošnjim dogodkom s smehom povezati ljudi, ki so gibalno ovirani, gluhi in naglušni, ljudi z motnjami v duševnem razvoju ter vse druge, ki menijo, da imajo zaradi tega v svojem življenju manj priložnosti. V ta namen bo letošnje praznovanje prvič tolmačeno v slovenski znakovni jezik. Obenem je cilj celotnega programa vsem udeležencem pokazati, da je veliko omejitev le v naših glavah in dokazati, da se tako rekoč lahko smejimo tudi brez razloga.

Na letošnjem dogodku bo prvič predstavljena himna Vse za smeh, ki je avtorsko delo pevke Sergeje Sagadin. Dogajanje bodo popestrili tudi afriški bobni, plesalci na električnih invalidskih vozičkih, mojster pantomime, klovni in še mnogi drugi.

V času dogodka bodo imeli udeleženci priložnost svoje trenutno razpoloženje naslikati na platno. Sliko, ki bo iz tega nastala bo kasneje zaključil in v celoto povezal utrinek tega praznovanja akademski slikar Cveto Vidovič. Organizatorji jo bodo nato podarili zavodu Zadnje upanje, ki pri svojem dobrodelnem delu pomaga tako ljudem kot tudi živalim, ki se znajdejo v stiski.