DomovArhivUspešni istrski oljkarji

Uspešni istrski oljkarji

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko so istrski oziroma koprski oljkarji pred dnevi v Splitu na velikem ocenjevanju Maslina v Splitu odlično odrezali, Vanja Dujc pa je z oljčnim oljem itrana postal celo absolutni šampion Masline Split 2016, so minuli petek naše oljkarje povabili v Vrsar na tradicionalno srečanje oljkarjev,ki so uvrščeni v svetovni vodnik oljčnih olj Flos Olei.

Gre za enega najbolj temeljitih vodnikov avtorjev Marca Oreggia in Laure Marinelli, katerih cilj je predstaviti najboljša ekstra deviška olja na svetu. Vanj so se uvrstili Vanja Dujc in Boris Jenko, Franc Morgan pa se je uvrstil celo med na lestvico TOP 20.

Organizator tradicionalnega srečanja oljkarjev hrvaške Istre, Turistično združenje Istre, je slovenske oljkarje na srečanje in na podelitev vodnikov Flos Olei povabil prvič, iz Mestne občine Koper pa sta se srečanja udeležila tudi podžupan Peter Bolčič in vodja Turistične organizacije Koper Tamara Kozlovič. Slednja nista skrivala veselja in ponosa, da so istrski oljkarji na seznamu enega večjih svetovnih vodnikov, vsi prisotni, kar je poudaril istrski župan Valter Flego, pa so se strinjali, da je »Istra ena sama.«