DomovArhivUspešno zaključena nagradna akcija Prinesi odpadek – odnesi nagrado

Uspešno zaključena nagradna akcija Prinesi odpadek – odnesi nagrado

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru nagradne akcije je Komunala Koper s priložnostnim darilom obdarila vsakega občana, ki je v času trajanja akcije na zbirna centra v Serminu oz. Dvorih pri Sv. Antonu pripeljal kosovni odpadek, hkrati pa z oddajo pravilno izpolnjenega kupona sodeloval pri žrebanju nagrad na Miklavževem sejmu v Kopru.

Na javnem žrebanju, ki je potekalo v soboto, 6. decembra 2014, na Titovem trgu v Kopru, je bilo izžrebanih 37 nagrajencev, ki bodo v naslednjih dneh prejeli nagrade, ki so jih prispevali FC Luka Koper, Butik Tigga iz Kopra, trgovina OVS iz Kopra, KZ Agraria Koper in Mestna občina Koper.

Na koprski Komunali so zadovoljni nad pozitivnim odzivom občanov, ki se vse bolj zavedajo prispevka, ki ga lahko kot posamezniki dajo skupnosti pri ohranjanju čiste okolice in urejenosti mesta. Ni namreč nobenega razloga, da bi se kosovni odpadki nepravilno odvrgli v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov, ob ekoloških otokih ali še huje v naravo, saj sta na območju Kopra oz. Ankarana kar dva zbirna centra, kjer je možno oddati domala vse kosovne odpadke. Zbirni center na Serminu je odprt od ponedeljka do petka, od 6.00 do 18.00 ure, v sobotah od 6.00 do 15.00, medtem ko tisti v Dvorih pri Sv. Antonu obratuje vsak dan, razen v nedeljah in praznikih, od 7.00 do 15.00 ure.

Vsak občan, ki je vključen v sistem rednega odvoza odpadkov, lahko z odrezkom položnice za smetarino brezplačno odda vse kosovne odpadke. Naj spomnimo, da se kosovni odpadki na celotnem območju Mestne občine Koper in občine Ankaran zbirajo tudi s pomočjo dopisnice po sistemu „od vrat do vrat“, ki ga lahko vsa gospodinjstva izkoristijo dvakrat letno.

Komunala Koper je sicer v okviru sodelovanja na Miklavževem sejmu predstavljala tudi dejavnosti, ki jih opravlja, s posebnim poudarkom na pravilnem ločevanju odpadkov in o možnostih za ponovno uporabo odpadnih materialov. Mnogi obiskovalci stojnice Komunale so namreč lahko občudovali novoletne okraske, ikebane in venčke, ki so bili izdelani iz odvrženih materialov ter prevzeli vrsto gradiv, ki jim bodo v pomoč pri pravilnem ločevanju na izvoru, torej v samih gospodinjstvih. Komunala Koper je na sejmu priredila tudi številne otroške delavnice s Smetkom Marjetkom in Reciklandijo z Metko Šori, ki so bile namenjene predvsem temu, da se tudi najmlajšim približajo znanja o pomembnosti pravilnega ločevanja odpadkov.

Akcijo so omogočili pokrovitelji nagrad FC Luka Koper, Butik Tigga iz Kopra, trgovina OVS iz Kopra, KZ Agraria Koper in Mestna občina Koper ter medijska pokrovitelja Radio Koper in Regional Obala. Seznam nagrajencev je objavljen na spletni strani Komunale Koper in na sedežu družbe.