DomovArhivV Kikovi akciji tudi FC Koper

V Kikovi akciji tudi FC Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Podjetje KIK je z akcijo podeljevanja dresov v Sloveniji pričelo lani in tako opremilo približno 70 nogometnih klubov, prav tako je z dresi opremilo približno 140 klubov na Hrvaškem. V teh dneh so prek 100 kompletov dresov in nogometnih nogavic različnih velikosti donirali tudi koprskemu nogometnemu klubu FC Koper. Kot je povedal direktor KIK za Slovenijo in Hrvaško Ante Rimac, je KIK na slovenskem tržišču prisoten že skoraj deset let, z akcijo “Spravimo otroke z ulice!” pa si prizadevajo, da bi bili mladi čim bolj športno aktivni in da bi svoj prosti čas raje kot na ulici preživljali na igrišču, med sovrstniki, predvsem pa v športnem duhu.

Akcijo so v koprskem nogometnem klubu pozdravili z navdušenjem. Predsednik kluba Valter Valenčič se je razveselil, da tudi gospodarstvo prepozna pomen športnega udejstvovanja in ukvarjanja z mladimi, ki jih lahko s pravim pristopom umaknemo z ulic in jih vključimo v različne oblike športnega udejstvovanja. In prav to, tako Valenčič, si prizadevajo v koprskem klubu, ki veliko vlaga in stavi prav na mlade in mladinski pogon.

Sicer pa je podjetje KiK Textilien, nemška tekstilna veriga in eno od najhitreje rastočih podjetij na tem področju. Prvo prodajalno so odprli leta 1994 v nemškem Düsseldorfu, danes pa KiK posluje v več kot 3260 poslovalnicah v Nemčiji, Avstriji, na Češkem, v Sloveniji, na Hrvaškem, na Poljskem in Slovaškem.

Več o Kikovi akciji lahko prisluhnete v spodnjih izjavah.