DomovArhivV Koper ponovno prihaja Eurofest

V Koper ponovno prihaja Eurofest

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino


Udeležilo se ga bo okoli 150 ekip iz 16 držav Evrope in Azije. Skupaj s spremljevalci pričakujejo več kot 3 tisoč ljudi. Nameščeni bodo na različnih lokacijah v Kopru, večinoma pa bodo to osnovne šole, hostli in hoteli. Veseli so, ker lahko z gotovostjo trdijo, da je tradicionalni festival postal najbolj priljubljena in največja športno-turistična prireditev za mlade v Sloveniji, v zadnjih letih pa se uvršča tudi med prvih pet največjih tovrstnih prireditev v Evropi.

24 eurofest SLO_Page_2

Eurofest  poleg športa udeležencem in krajanom ponuja priložnost za zabavo, druženje, medsebojno spoznavanje in sklepanja novih prijateljstev. V času festivala, bo vsak večer po 21. uri, potekal bogat spremljevalni program. Osrednji prireditveni prostor (igrišče z umetno talno podlogo, tribune, oder, reflektorji,..), bo na Ukmarjevem trgu. Tekmovalni del festivala bo tudi na površinah športnega parka Bonifika (dvorane, igrišča) in Osnovne šole Koper ter v telovadnih prostorih Osnovne šole Dušana Bordona.

24 eurofest SLO_Page_3

Predtekmovanja bodo potekala do srede, 6. julija, ko bodo na sporedu izločilni boji, polfinalne in finalne tekme pa bodo v četrtek, 7. julija. Na letošnjem Eurofestu bo tako odigranih več kot 500 tekem v različnih starostnih kategorijah.

24 eurofest SLO_Page_6

Na 24. izvedbi Eurofesta bodo ponovno organizirali rokomet na mivki, ki iz leta v leto postaja bolj priljubljen. Tekmovanje bo v ŠRC Bonifika, med 4. in 6. julijem.

24 eurofest SLO_Page_4

Kot vsako leto bodo tudi letos med dekleti in fanti, udeleženci Eurofesta starejšimi od 15 let, izbirali Miss in Mistra Eurofesta. Kdo si bo prislužil ta laskavi naziv najlepša in najlepši 24. Eurofesta bomo izvedeli v torek, 5. julija, ob 21. uri. Izbor bo na Centralnem igrišču na Ukmarjevem trgu.

V sklopu festivala, bo v sredo, 6. julija, od 21. ure dalje, na trgu pred Kapitanijo, v okviru Kulinaričnih večerov, v 4 metrski ponvi velikanki Darko Klemen, zmagovalec MasterChef Slovenija s svojimi sotekmovalci, kuhal »pedoče«. Izkupiček od prodaje bo v celoti namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Dobrodelni večer pripravljajo  skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper.

Ves čas trajanja Eurofesta pa bodo v Taverni in na Carpacciovem trgu postavljene stojnice, kjer bodo lahko obiskovalci spoznavali slovensko tradicijo, kulinariko in kulturo.

Uradno odprtje  festivala, organiziran mimohod vseh skupin udeleženk po Kopru, bo v nedeljo, 3. julija, ob 21. uri, in sicer od Titovega trga, po Čevljarski ulici, Staničevem in Gortanovem trgu, po Pristaniški ulici do osrednjega prizorišča na parkirišču na Ukmarjevem trg, kjer bo uvodni del ob začetku prireditve »Eurofest 2016«.

24 eurofest SLO_Page_5

Zapore ces v času 24. Eurofesta

Popolna zapora javnega parkirišča Ukmarjev trg, v času od 30.6.2016, od 19. ure, do 8.7.2016, do 15. ure.

Zapore za potrebo mimohoda ekip:

a) Popolna zapora Titovega trga, Čevljarske ulice, Gortanovega in Staničevega trga ter Pristaniške ulice 7.2016, od 21. ure, do 22. ure.

b) Zapore ulic, ki križajo traso mimohoda ekip: Triglavska ulica, Ulica osvobodilne fronte, Tumova ulica, Župančičeva ulica, Ulica pri velikih vratih, Valvasorjeva ulica, Naldinijeva ulica, Solinska ulica, Tomažičev trg, Kidričeva ulica, 3.7.2016, od 21. ure do 22. ure.