DomovArhivV Kopru obeležili 25. let Policijskega sindikata Slovenije

V Kopru obeležili 25. let Policijskega sindikata Slovenije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Solidarnost, ki je prav tolikšnega pomena kot doseganje rezultatov, tovarištvo in spoštovanje, to so vrednote, ki jih vidim kot perspektivo našega in vašega dela,« je visok jubilej z besedami pospremil Marjan Fank, generalni direktor Policije in spomnil na pomen, ki ga policijski sindikat Slovenije ima v tem okolju predvsem  za policijski kader. V množici interesov in pravic, ki jih skušajo doseči so, kot je poudaril, skrb za status policistov in vrednotenje njihovega dela, prav tako pomemben faktor pa predstavlja tudi motivacija samih policistov, ki se vsakodnevno spopadajo z najrazličnejšimi nalogami.

Množico obiskovalcev je uvodoma nagovoril tudi koprski podžupan Peter Bolčič, ki je ob priložnosti izpostavil odlično sodelovanje s Policijsko upravo Koper in prizadevanja, da bi bilo le-to iz leta v leto boljše. Kot je dejal, občina s policijsko upravo Koper uspešno sodeluje v številnih projektih in skupnih akcijah, med katerimi je vidnejši projekt mešanih patrulj policije in občinskega inšpektorata, ki skrbijo za varnost ter javni red in mir v našem mestu in zaledju.

Dogajanje v dvorani Osnovne šole Koper so s svojim nastopom popestrili člani otroške folklorne skupine Val pod vodstvom Nine Luša, za glasbeni vložek pa je poskrbel Policijski orkester. Ob priložnosti so podelili tudi spominske srebrnike, in sicer območnim policijskim sindikatom ter njihovim službam oz. posameznim enotam, srebrnik pa so prejela tudi nekatera društva in posamezniki ter dolgoletni poslovni partnerji.

Uradnemu delu so sledile športne igre Policijskega sindikata Slovenije, ki so tako v petek, kot tudi v soboto, v športnem duhu združile več  sto policistov iz različnih enot slovenske policije.