DomovArhivV soboto Triatlon za pokal Istre 2016

V soboto Triatlon za pokal Istre 2016

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, v  soboto, 4. junija, bo Koper gostil Triatlon za pokal Istre. Prireditev, ki združuje tek, plavanje, kolesarjenje in zabavo, bo ponudila tudi aktivnosti za vse, ki so kondicijsko manj pripravljeni in tekmovanja za najmlajše. Zaradi triatlona bo v soboto popoldne med 16. in 20. uro zaprtih tudi nekaj cest oziroma ulic v Kopru.

Popolna zapora bo veljala na Pristaniški cesti od križišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, na Kopališkem nabrežju in Severni obvoznici do krožišča pri tovornem vhodu v Luko Koper, na Ferrarski cesti do krožišča s Kolodvorsko. Zaprta bo tudi Ankaranska vpadnica, vse od krožišča s fontano do krožišča z Bertoško vpadnico. Prav tako ne bo mogoče od danes popoldne do jutri do 22. ure parkirati na Ukmarjevem trgu.

Na triatlon se je doslej prijavilo več kot 300 tekmovalcev, tradicionalno ga organizira ŠD 3Šport, na prireditvi pa poskrbijo, da se v številnih kategorijah lahko pomerijo vsi, ki so tekmovalnega duha. Tekmujejo lahko odrasli in otroci, rekreativci, začetniki in tisti, ki so vključeni v državno prvenstvo. Prav vsak lahko doseže svoj cilj!

Tekmovalci pa se bodo glede na starost pomerili  v različnih dolžinah plavanja, teka in kolesarjenja. Pripravljajo Akvatlon, ki se ga lahko udeleži vsakdo, Super sprint »Eppinger« triatlon za otroke, mali triatlon za vsakogar, sprint  triatlon in štafete. Sočasno bo potekalo tudi Državno univerzitetno prvenstvo v sprint triatlonu. Prijave bodo zbirali od 13. do 17.15 ure na Ukmarjevem trgu pri koprski plaži, rezultate pa bodo razglasili ob 20. uri. Več o dogodku http://www.sd3sport.com/triatlon-razpis.