DomovArhivZačela se bo sanacija plazu v Potoku

Začela se bo sanacija plazu v Potoku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Krajani območja med sv. Antonom in Potokom bi znali povedati, da je zemljina nad cesto, ki povezuje dva zaselka koprskega zaledja, zaradi povečanih količin padavin začela drseti že pred leti. Podobno se je dogajalo ob slehernem daljšem deževnem obdobju, ko voda žal ni mogla pravilno odtekati in je tako zamakala celotno območje. Zemlja je tako počasi drsela tudi na cesto, ki je bila po obilnih padavinah včasih težko prevozna. Pod težo zemlje je na nekaterih mestih popokal tudi asfalt.

1_a71f1bf97311c4661cd357a4e61017b5

Občina je sicer cesto že večkrat delno sanirala, vendar je razmočen teren zemljo ponovno potisnil na cestišče. Pristojne službe so se tako odločile za celovito sanacijo plazu, za t.i. vkop drenažnega jarka, ki bo poskrbel za pravilno odvodnjavanje. S tem bi preprečili zamakanje terena in poskrbeli za izsušitev, saj bo voda z brežine odtekala pod pobočjem, ustavilo naj bi se tudi plazenje zemlje.

V okviru del, ki znašajo približno 30 tisoč evrov, bo podjetje Komus saniralo tudi cestišče. Dela naj bi bila sklenjena najkasneje v roku 30 dni, zaradi sanacije pa naj bi bila tri oziroma štiri dni tudi povsem zaprta cesta sv. Anton – Potok. Obvoz bo urejen po cesti od sv. Antona mimo naselja Turki in po spodnji strani iz smeri Vanganela proti Potoku.