DomovArhivZakaj je Luka Koper dosegla rekord?

Zakaj je Luka Koper dosegla rekord?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnji kvartal lanskega leta je Luka Koper dosegla rekorden rezultat. To je pripomoglo k temu, da je tudi celoletni pretovor rekorden in je bila presežena meja 600.000 TEU in 18 milijonov ton pretovora o čemer smo pisali tukaj Luka z rekordi v novo leto 2014.

Pomembni so bili tudi številni manjši koraki za optimizacijo procesov, ki so pomembno dvignili pretočnost tovora iz pristanišča na železnico. Toda poznavalci največji razlog za rekordno poslovanje v zadnjem kvartalu vidijo prav v mobilizaciji kolektiva.

“Ljudje vidijo in čutijo, da se končno dela v interesu podjetja in kraja,” še dodajajo. In prav zato uživa predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič podporo predstavnikov zaposlenih ter lokalne skupnosti. In še pomembneje, uživa tudi podporo poslovnih partnerjev, ki so za pristanišče ključni.

Zakaj torej državni vrh nadaljuje z misijo razrešitve uprave? Zakaj je ponovno sklicana skupščina družbe, na kateri želijo na silo spremeniti statut ter s tem razmerja vseh deležnikov podjetja, o čemer smo pisali včeraj? SOD zahteva sklic skupščine Luke Koper.

Vlada ne želi razkriti javnosti, ali je predsednica Alenka Bratušek res obljubila prodajo Luke Koper Nemčiji. Ne želijo tudi komentirati podatka, da je hamburško pristanišče že poslalo uradno ponudbo.

Kako si vlada zamišlja proces prodaje, težko komentiramo. Zagotovo pa bomo o tej temi na našem portalu še pisali. Tako kot bomo predstavili ozadje delovanje državnih predstavnikov v nadzornem svetu.

Spremljajte nas. Zanimivo bo.