DomovKulturaDekleta s Škofij obeležile 12 let delovanja

Dekleta s Škofij obeležile 12 let delovanja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V  petek, 26. maja, so Pevke ŽVS Dekleta s Škofij, ki so tudi članice Kulturnega društva Istrski grmič, praznovale 12. obletnico pevskega druženja.

Peti so začele  pod vodstvom Marjetke Popovski, od lanske jeseni pa jih po krajši odsotnosti vodi maestro Mario Petvar. Povezuje jih ljubezen do petja ter želja in potreba po sodelovanju in povezovanju, kar pevke krepi, da vztrajajo in pevsko napredujejo.

Foto: Pevke s Škofij

Na svoj prazničen večer so pevke povabile še dva ženska pevska zbora, in sicer ŽPZ kulturnega društva iz Kort, ki ga vodi Eneja Baloh, in Učiteljski ŽPZ Dotik iz osnovne šole Hrpelje pod vodstvom Jelke Bajec Mikuletič. Vse tri zbore so  poslušalci toplo sprejeli. Prisrčen pozdrav pevkam s Škofij, je izrekla tudi njihova predsednica s KD Istrski grmič Vlasta Jerman. Obiskovalce pa je s svojim nastopom presenetila tudi mlada harfistka Kristal Fortunat.

Dekleta s Škofij so si ta večer nabrale novih moči za nadaljevanje.  Ob koncu programa pa so pevke vseh treh zborov družno zapele in z njimi tudi poslušalci.