DomovKulturaVse barve teme ujete v vrhunski glasbeni večer

Vse barve teme ujete v vrhunski glasbeni večer

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

To nedeljo bodo pevci in pevke Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem (APZ UP) z letnim koncertom Vse barve teme zaokrožili že 13. sezono uspešnega zborovskega petja. Koncert bo v nedeljo, 28. maja,  potekal v koprski protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega ob 20. uri.

Pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentov dirigentov Andreje Tomažič Hrvatin ter Luke Vetriha bo zbor izvedel vrsto novih del, ki jih je predstavil na koncertnih odrih letošnje sezone. Ob tej priložnosti vas bodo pevke in pevci popeljali skozi različne glasbene sklope in obdobja od renesanse, romantike pa do sodobnih skladb.

Foto: http://nasizbori.jskd.si/

Zbor ponovno pod vodstvom Ambroža Čopija

Po desetih letih vodenja zbora in krajši pavzi je letos vajeti v svoje roke ponovno vzel svetovno priznan skladatelj in dirigent Ambrož Čopi. Pri vodenju zbora mu pomagata asistenta dirigenta Andreja Tomažič Hrvatin in Luka Vetrih, za organizacijsko vodstvo zbora pa že tretje leto zapored skrbi predsednica Sanja Đukić.

“Kot vsako leto bomo tudi na tokratnem koncertu pevkam in pevcem APZ UP podelili priznanja za večletno udejstvovanje v zboru, Gallusove značke, in priznanja za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, medse pa bomo sprejeli tudi nove zaslužne člane APZ UP,” sporoča predsednica zbora Sanja Đukić.

Z glasbo se marsikdaj izrazi tisto, česar se z besedami ne da. Prepustite se melodijam, besedilom in enostavno uživajte v doživetju, ki vam ga ponuja letni koncert APZ UP. *