DomovKulturaFestival Jeff bo odprl svoja vrata

Festival Jeff bo odprl svoja vrata

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival Jeff je tradicionalni poletni cikel koncertov, brez katerega si že skoraj ni moč predstavljati poletnega dogajanja v Kopru. Letos festival doživlja že 15. ponovitev in bo tudi tokrat priskrbel za oživljanje toplih večerov v srcu srednjeveškega mestnega jedra Kopra.

Posebna dodana vrednost festivala je ambient vrta Pokrajinskega muzeja v Kopru, ki predstavlja intimen in zaključen ozelenjen prostor, ki ima moč zbliževanja med obiskovalci in skrbno izbrano glasbo.

Festival je programsko osredotočen na predstavitev glasbenih skupin, ki črpajo material iz jazz, etno in funky repertoarjev z ekskurzi v številne druge žanre. Letos bo program obarvan predvsem v ritmih glasbenih tradicij različnih dežel, od Vzhodne Evrope do Južne Amerike.

Foto: MOK

Štirje tradicionalni sredini koncerti

Letošnji festival se bo odvil v štirih tradicionalnih sredinih koncertnih večerih, s pričetkom ob 20.30. Poleg same glasbene ponudbe bo vsak od štirih koncertov obogaten še z umetniškimi razstavami mladih umetnikov iz Slovenske Istre ter z Istrskim kulinaričnim kotičkom.

  • 12. julij, Veja (Hrvaška) in Kontra kvartet (Slovenija)
  • 19. julij, Noreia (Slovenija) in Tanino Duo (Argentina)
  • 26. julij, Drom pale luma (Italija/Slovenija) in Tzigan gipsy tango trio (Argentina)
  • 2. avgust, Aritmija ft. Sabiha Khan & Vinayak Netke (Slovenija/Indija) in Antara (Izrael)

Tudi letos bo v času glasbenih večerov na voljo Istrski kulinarični kotiček, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki zdrave hrane. V okviru posameznega osrednjega večera Jeff bo na voljo tudi razstavni program likovnih del. Jubilejno 15. edicijo festivala pa bodo zabeležili tudi z retrospektivno razstavo fotografij iz preteklih edicij festivala. Razstavni program bo kot vsako leto tudi predstavil izbrane mlade umetnike iz Slovenske Istre, kjer bo vsak izmed njih dobil prostor za predstavitev svojih del v okviru vsakega izmed štirih osrednjih večerov festivala.

Foto: Festival Jeff

“Jeff nel Circolo”

Spremljevalni program z naslovom »Jeff nel Circolo« bo potekal na vrtu lokala Circolo s podporo Italijanske skupnosti »Santorio Santorio«. 16. julija ob 21. uri bo tako na sporedu Večer dokumentarnega filma – Zgodovina Jazz-a: Osnovne sestavine.

23. julija ob 20. uri bo potekala Okrogla miza: »Glasba v dobi množičnih medijev«, ki jo bo vodil Borut Jerman. Nekaj besed bodo navzočim namenili tudi Blaž Gracar, Jure Longyka in Jaka Špiler. V sklopu spremljevalnega programa bo na Klubu študentov občine Koper 17. in 18. julija med 15. in 20. uro potekala tudi delavnica analogne fotografije.

Foto: arhiv ekoper.si