DomovKulturaPUF: Lutke, akrobati, klovni in zabava

PUF: Lutke, akrobati, klovni in zabava

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mednarodni festival uličnega in lutkovnega gledališča (PUF) tudi letos navdušuje ljubitelje poulične umetnosti. Od julija do avgusta se bo vsak četrtek ob 10.30, petek ob 19.30 in soboto ob 10.30, odvijal program za otroke, družine in vse tiste, ki si želite zanimivega doživetja. Že danes je na Hlavatyjevem trgu najmlajše navdušila lutkovna predstava Čudežni piskerček.

Otroci koprskih vrtcev so danes tako uživali ob zgodbah in pesmih, ki jim jih je pričarala lutkovna ustvarjalka in glasbenica Nika Solce. Glasbenica v svojih predstavah združuje oba svetova, ki jo navdušujeta tako lutkovni kot tudi glasbeni. V svojem Čudežnem piskerčku je otrokom danes “nakuhala” pesmi in zgodbe iz slovenske ljudske pravljične tradicije.

Lutkovna ustvarjalka in glasbenica Nika Solce je danes očarala otroke. Foto: ekoper.si

Akrobatsko-lutkovni spektakel

Jutri, 7. julija, se ob 19.30 za vse ljubitelje lutkovne umetnosti in akrobatike obeta pravi spektakel na Ukmarjevem trgu, kjer bo potekala uradna otvoritev festivala.

Otroke bo začarala preprosta, neposredna in zabavna predstava z lutkami gospodične Bazilike iz Gledališča gospodične Bazilike: Zlati ključek, ki je pet ljudskih pravljic zaklenila v kovčke. Otroci jih bodo sami odprli in izbirali med pravljicami o ribi, pa o ugrabljeni kraljični, o mišku s smrdljivim repom in pravljico o kravi Liski, najboljši prijateljici gospodične Bazilike.

Poleg gospodične Bazilike bo jutri nastopil še akrobatski duo Eya y Compañia iz Argentine, ki se bo predstavil s predstavo Pisma v oblakih. Akrobatska komedija vas bo popeljala v svet, ko gre resnično vse lahko narobe, če imate ob sebi nerodnega tehnika.

Celoten program PUF-a pa najdete TUKAJ!