Festival Maja z biseri vas bo tudi letos razvajal z odlično glasbo

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Bliža se tretja sezona festivala Maja z biseri. Prvi koncert, na katerem bo nastopil trio Sounds of Slovenia, bo v ponedeljek, 8. maja, v dvorani sv. Frančiška Asiškega.

Festival bo tudi letos v Koper pripeljal pester izbor glasbenikov z raznolikimi glasbenimi zgodbami, od tistih s slovenskim ljudskim izročilom do avtorskih refleksij poetičnega “pop-rocka”.

Foto: Facebook Neisha-Neža Buh

Festival glasbenih poslastic

Uvodni večer festivala bodo zaznamovali Goran Krmac, Boštjan Gombač in Janez Dovč, ki so se že uveljavili kot odlični solisti, nastopajo pa tudi v številnih zasedbah. Skupaj se predstavljajo v triu Sounds of Slovenia.

ponedeljek, 15. maja, bosta na oder dvorane sv. Frančiška Asiškega stopila Bilbi in Brodolomec (Maja Pihler Strmecki in njen mož Gregor). Avtorja skladbe desetletja Hvala za vijolice bosta nabor pesmi z njunih albumov predstavila v razširjeni zasedbi. Za njima v Koper prihaja Neisha, ki je nedavno predstavila svoj sedmi album z naslovom Vrhovi. Nastopila bo 22. maja.

Festival Maja z biseri bodo zaključili glasbeniki iz skupine (Izključeni) Avtomobili. Foto: gig.si

Festival Maja z Biseri se bo zaključil 29. maja, ko bo nastopila primorska zasedba (Izključeni) Avtomobili, ki kljubuje letom in še vedno vozi, saj goriva članom še zlepa ne bo zmanjkalo. Velja opozoriti še na posebnost tokratnega koncerta. Marko, Mirko, Buši in oba Davida se bodo namreč za to priložnost povsem izključili.

Kako do vstopnic?

Vsi koncerti se bodo pričeli ob 20. uri, cena vstopnice za posamezen koncert je 12,50 evra. Dijaki, študenti in upokojenci bodo odšteli 10 evrov, za paket vstopnic (abonma) vseh štirih koncertov pa boste odšteli 40 evrov. Vstopnice lahko kupite v prostorih Turistično informacijskega centra Koper (TIC, Titov trg). *