DomovKulturaFolkest znova v Kopru: tokrat z Ronom

Folkest znova v Kopru: tokrat z Ronom

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Ena pomembnejših italijanskih manifestacij folk glasbe se bo tokrat znova ustavila v Kopru. V okviru festivala Folkest bomo tokrat gostili Rona, ki bo poslušalce v Taverni razvajal v soboto, 22. julija, ob 21.30.

Ron, s pravim imenom Rosalino Cellamare, je priznani italijanski kantavtor in glasbenik, ki zna svoj glas ponesti tudi izven italijanskih meja. Glasbenik, rojen v Dornu na severu Italije, se je leta 1970 s komaj 16 leti pojavil na odru velikega Sanrema, kaj kmalu pa je postal tudi avtor glasbe, med drugim za širše priznane glasbenike, kot je npr. Lucio Dalla. Kasneje se je preizkusil tudi kot igralec, a se je kmalu vrnil na glasbena pota ter začel z izdajanjem albumom. Njegov največji uspeh je bržkone zmaga na Sanremu leta 1996 s pesmijo Vorrei incontrarti fra cent’anni v duetu s Tosco. Ron bo tako Koper obiskal v soboto, saj je bila Teresa de Sio svoj petkov koncert primorana odpovedati zaradi bolezni.

Petkov koncert Terese de Sio je zaradi bolezni pevke žal odpovedan!

Folkest, ki redno polni prizorišča, se bo tudi letos ustavil v Kopru. Foto: editeventi.com

Razbijanje stereotipov skozi glasbo

Festival se je rodil leta 1979, z imenom Folkest pa se je prvič pojavil pet let kasneje.

Folkest je izjemno bogat festival, ki predstavlja folk in etno glasbo celega sveta, odvija pa se vsakoletno meseca julija. Organizatorji pomen tega dogodka vidijo predvsem v razbijanju stereotipov, spodbujanju strpnosti multikulturne skupnosti, promociji in spoznavanju kulture različnih narodov, vse skupaj pa zaokrožuje bogatenje ter poglabljanje glasbenega poznavanja, kar Folkest s svojimi mojstrskimi in dodelanimi nastopi omogoča z vsakim koncertom, ki poslušalcem ponuja obilo užitkov.