DomovKulturaJSKD bodo 20 let delovanja počastili z zanimivo razstavo

JSKD bodo 20 let delovanja počastili z zanimivo razstavo

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Koper (JSKD) deluje na območju Mestne občine Koper že 20 let. V čast obletnice organizirajo zanimivo razstavo “Kultura za vsak čas”. Razstavo bodo otvorili v sredo, 17. januarja 2018, ob 18. uri v Pretorski palači v Kopru. 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti nudi strokovno, organizacijsko in finančno podporo kulturnim društvom, skupinam in posameznikom, ki delujejo na področju ljubiteljske kulture. V dvajsetih letih delovanja se je pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Koper skupno zvrstilo kar 1771 dogodkov in 456 izobraževanj.

Organizacija, ki skrbi za razvoj in pregled ljubiteljske kulture želi z razstavo izpostaviti izjemen pomen, ki ga ljubiteljska kultura ima. Slovenci smo namreč lahko ponosni, da se pri nas v 5.000 kulturnih društvih in skupinah z ljubiteljsko kulturo aktivno ukvarja 107.000 odraslih posameznikov, kar skupno na letni ravni zajema 25.000 prireditev, ki si jih ogleda 4.000.000 obiskovalcev.

Foto: JSKD

Z organizacijo prireditev, izobraževanj ter z izdajo publikacij na glasbenem, gledališkem, literarnem, likovnem, filmskem, plesnem in folklornem področju JSKD goji kulturni utrip, prispeva k pestrosti kulturnega življenja, zagotavlja program kulturne vzgoje ter stremi k dvigu kakovosti ljubiteljske kulture. Z izvajanjem nacionalnega kulturnega programa, JSKD spremlja, spodbuja in razvija ljubiteljsko kulturno dejavnost ter krepi njeno prepoznavnost znotraj in izven slovenskih meja.

Vabljeni torej na otvoritev razstave “Kultura za vsak čas”, ki bo v sredo, 17. januarja ob 18. uri, v Pretorski palači. Razstava bo na ogled do 5. februarja 2018.