DomovKulturaKomorni godalni orkester AG Ljubljana bo gostoval v Pokrajinskem muzeju Koper

Komorni godalni orkester AG Ljubljana bo gostoval v Pokrajinskem muzeju Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo prijateljev glasbe in Pokrajinski muzej Koper v okviru  abonmaja »Amabile z Muzejem« v četrtek, 18. januarja, ob 19.30, v palači Belgramoni Tacco za vas pripravljajo koncert Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo v Ljubljani.

Poleg izvrstnega programa z odličnimi mojstri klasične glasbe pa bo glasbeni večer ponudil tudi predstavitve muzejskega dragulja “Čopkasti petelinček iz Kopra” kustosinje dr. Maše Sakara Sučević.

Komorni godalni orkester Akademije za glasbo v Ljubljani deluje že več kot desetletje. Poleg rednih letnih koncertov v Ljubljani so mladi godalci doslej koncertirali tudi v drugih slovenskih koncertnih središčih ter gostovali v Italiji, Hrvaški in na Slovaškem.

Foto: dpgkoper.com

Bogata literatura omogoča ansamblu raznovrsten repertoar, sprehod skozi vsa stilna obdobja pa mladim glasbenikom posreduje širok pregled nad poustvarjalnimi zahtevami. S svojimi  koncerti nenehno potrjuje zavidljivo umetniško rast.

Komorni godalni orkester Akademije za glasbo je od njegove ustanovitve do leta 2008 vodil redni profesor za violončelo in komorno igro Ciril Škerjanec, v študijskem letu 2009/2010 pa je njegovo mentorstvo in umetniško vodstvo prevzel violinist Janez Podlesek, koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije.