DomovKulturaJUTRI SE PRIČENJA FRIVOLUS: Klovni, akrobati, čarovniki in glasbeniki na ulicah in trgih Kopra

JUTRI SE PRIČENJA FRIVOLUS: Klovni, akrobati, čarovniki in glasbeniki na ulicah in trgih Kopra

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskih ulicah in trgih bo že jutri mogoče srečati klovne, čarovnike, akrobate, ulične glasbenike in izvajalce različnih umetniških zvrsti. V mesto namreč prihaja festival uličnih umetnikov – Frivolus, ki bo ponudil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Kanade, Nemčije, Avstralije, Španije, Italije in Slovenije.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 7. do 10. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Celoten program je brezplačen, predstave pa se bodo zvrstile od 10. do 22. ure v starem mestnem jedru Kopra, in sicer na Titovem, Prešernovem in Carpaccievem trgu, na Čevljarski ulici, trgu ob kavarni Triglav in mestni promenadi.
Foto: frivolus.si

Kulturno-umetniški dogodek bo obiskovalcem prikazal sodobni pristop uličnega gledališča, ki se opira na svetovne trende in sledi kombinaciji glasbe, plesa, animacij in klovnskih predstav. “Štiridnevni festival je namenjen vsem generacijam in je brezplačen, s pomočjo humorja in grotesknega repertoarja določenih predstav pa je moč pričakovati tudi določeno družbeno-kritično dimenzijo,” sporoča vodja projekta Karin Bartolič in dodaja: “Letošnja novost bo festivalsko obarvana in okrašena Čevljarska ulica, ki povezuje prizorišča festivala, kar bo mesto dodatno ovilo v tančico pravljične čarobnosti.”

Frivolus bo ponudil več kot 30 predstav

Festival, ki ga financira Mestna občina Koper, bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Kanade, Nemčije, Avstralije, Španije, Italije in Slovenije. Prva predstava festivala v izvedbi nastopajočega iz Kanade se bo pričela v četrtek, 7. septembra ob 19. uri na mestni promenadi, uro kasneje pa bo na Titovem trgu pričela otvoritvena predstava “Stolp” avstralskega uličnega umetnika Serious Clown. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni. Podroben opis programa si lahko ogledate TUKAJ.

Spremljajte festival na spletni in Facebook strani ter Facebook dogodku, kjer si lahko preberete več o pestrem programu in izvajalcih!