DomovKulturaLjubitelji klasičnih melodij bodo z abonmajem »Amabile z Muzejem« uživali ob dodatni muzejski ponudbi

Ljubitelji klasičnih melodij bodo z abonmajem »Amabile z Muzejem« uživali ob dodatni muzejski ponudbi

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo prijateljev glasbe in Pokrajinski muzej Koper letos ponujata novost in sicer sezonski abonma »Amabile z Muzejem«. Poleg izvrstnega programa z odličnimi mojstri klasične glasbe ta ponuja tudi predstavitve nekaterih muzejskih draguljev in prost dostop v vse enote koprskega muzeja.

Ob vsakem od petih koncertov 55. koncertne sezone Društva prijateljev glasbe, ki bodo potekali med novembrom in majem prihodnje leto, bo namreč potekala tudi predstavitev izbranega muzejskega eksponata, ki sicer domuje v kateri od stalnih razstav, ali pa je skrit v javnosti nedostopnih muzejskih depojih.

Letošnji abonma bo bogatejši še za možnost neomejenega vstopa v katerokoli koprsko enoto muzeja vse do 30. junija 2018. To je odlična priložnost za sproščen ogled zbirk tudi po delih ter uživanje v miru vrtnega lapidarija za Palačo Belgramoni Tacco, še posebej spomladi, ko je res očarljiv in prijeten tudi za daljši oddih ali prebiranje knjige.

Cena letošnjega abonmaja je 45 evrov, za študente in upokojence pa 40 evrov. Abonma je moč kupiti na recepciji v času odprtja muzeja ali pa na večer pred koncertom. Vse tiste, ki ga bodo kupili do 23. novembra, pa čaka še darilce iz muzejske trgovine.

Program:

Petek 24. november 2017 ob 19.30 – Hasanagić, sopran in A. Pavlović, klavir ter uvodna predstavitev: muzejski predmet »cimarol« (Tina Novak Pucer)

Četrtek 18. januar 2018 ob 19.30 – Godalni orkester Akademije za glasbo v Ljubljani in uvodna predstavitev: čopkasti petelinček iz Kopra (dr. Maša Sakara Sučević)

Četrtek 14. februar 2018 ob 19.30 – Marko Hatlak, harmonika in uvodna predstavitev: votivni depo iz Mušje jame pri Škocjanu (Radovan Cunja)

Četrtek 8. marec 2018 ob 19.30 – Godalni kvartet Furiant in uvodna predstavitev: slike v Piano nobile Palače Belgramoni Tacco (Brigita Jenko)

Četrtek 24. maj 2018 ob 19.30 – Rezidenčni ansambel Društva prijateljev glasbe z gostom Rudijem Bučarjem in uvodna predstavitev: muzejski mizast klavir (fortepiano) iz časa Napoleona (Sandi De Simone)

Vsi koncerti bodo potekali v Piano nobile Palače Belgramoni Tacco, sedež Pokrajinskega muzeja Koper. Za več informacij lahko kontaktirate recepcijo muzeja na telefon 041 556 644 ali pa pišete na recepcija@pokrajinskimuzejkoper.si ali pa info@dpgkoper.com.