DomovKulturaLutkarji spet zbrani v Kopru

Lutkarji spet zbrani v Kopru

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

S predstavo Šivilja in škarjice se je danes v Kopru začel 16. mednarodni festival uličnega in lutkovnega gledališča, PUF festival. Do konca avgusta bodo lutkarji, klovni in ulični umetniki vnašali igrivost, presenečenja za otroke in odrasle. Program je zasnovan na uveljavljenih mojstrih in novi generaciji domačih in tujih ustvarjalcev.

Program festivala zaznamujejo kakovostne in preverjene uprizoritve, ki vključujejo tako tradicionalne lutke, predmetno gledališče in glasbene pravljice z lutkami kot tudi kamišibaj, branje ob lutkah, ulično gledališče, cirkus in druge dramske zvrsti, so navedli organizatorji.

Posebnosti letošnjega festivala so lutkovno-gledališki eksperimenti koprskega lutkarja, glasbenika in režiserja Matija Solceta, in sicer gre za predstavi Deduško Lutkovnega gledališča Bratislava in Sedmina po motivih Ane Karenine v produkciji Mednarodnega centra lutkovnih umetnosti in praškega Studia Damuza. Prav tako se obeta močan tridnevni gostujoči sklop uličnega in lutkovnega gledališča festivala Plavajoči grad.

Zvrstilo se bo tudi šest koncertov glasbenih zasedb v sklopu Velikega orkestra Etno HistErie, ki gostuje po Sloveniji.

Predstave PUF festivala se bodo vrstile po tri dni v tednu, in sicer ob četrtkih v parku Hlavaty pri koprski tržnici, ob petkih zvečer na Ukmarjevem trgu ali na napovedanem prizorišču ter ob sobotah na Pristaniški ulici oz. na trgu pri kavarni Triglav.

S tremi predstavami bo festival gostoval tudi v Ankaranu, z eno pa v Izoli. Zaključek festivala bo 26. avgusta z bogatim programom v koprski Taverni in koncertom uglasbene poezije Srečka Kosovela.