DomovKulturaV Kopru se začenja glasbeno Poletje z biseri

V Kopru se začenja glasbeno Poletje z biseri

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se z razprodanim koncertom Rudija Bučarja in Matevža Šaleharja – Hama drevi začenja festival Poletje z biseri, ki bo do konca avgusta v mesto pripeljal sedem bisernih glasbenih večerov. Festival po napovedih organizatorjev prinaša glasbene bisere mnogoterih žanrov, od pop rocka do rapa ter od swinga do jazza.

Koncerti se bodo zvrstili ob sredah zvečer na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper z izjemo drevišnjega koncerta, ki se zaradi neugodne vremenske napovedi seli v Center mladih Koper.

Prireditev je naslednik festivala Maja z biseri, ki je glasbene sladokusce razvajal tri leta zapored. Na otvoritvenem koncertu bosta glasbena “mačka” Rudi Bučar in Matevž Šalehar – Hamo občinstvu predstavila nov, skupen glasbeni projekt.

Foto: Facebook Poletje z biseri

V naslednjih tednih se bodo na festivalskem odru zvrstili še Koala Voice, ki bodo svojo glasbo odigrali v “izštekani” različici, občinstvo pa bo s kantavtorskim gipsy swingom ogreval trio Mencarija.

Na večeru istrske glasbe bo nastopila vsestranska umetnica, igralka, pesnica in pevka Elis Lovrić s spremljevalno skupino, moči pa bosta na skupnem koncertu združila polagalca rim, raperja Zlatko in Drill. V avgustu bodo nastopili še člani New Swing Quarteta, ki letos praznuje 50-letnico glasbene kariere, pred njimi pa bo nastopila zasedba Soul, Jazz in Jaz.

Koncerti se bodo zvrstili ob sredah zvečer na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper z izjemo drevišnjega koncerta, ki se zaradi neugodne vremenske napovedi seli v Center mladih Koper. Foto: arhiv ekoper.si

Na edinem letošnjem skupnem koncertu v Sloveniji bosta 15. avgusta nastopili sestri Marina in Emilia Martensson. Za zaključek pa bo 22. avgusta sledil še en družinski duet s Severo in Galom Gjurinom.