DomovKulturaPoletni tečaji slovenskega jezika se že izvajajo

Poletni tečaji slovenskega jezika se že izvajajo

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v prostorih Univerze na Primorskem potekala slavnostna otvoritev 25. Poletnih tečajev slovenskega jezika na slovenski Obali “Halo, tukaj slovenski Mediteran!”. Dogodka se je udeležil tudi vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj Mestne občine Koper Timotej Pirjevec.

Tečajev so namenjeni vsem, ki bi radi spoznali Slovenijo in njene prebivalce, njihov jezik in kulturo, hkrati pa preživeli dva lepa počitniška tedna v prepoznavnem sredozemskem mestu Koper. Letos se namreč že petindvajsetič pripravljajo Poletni tečaji na slovenski Obali, ki se bodo zaključili 20. julija.

Jezikovni tečaji so na več nivojih, od začetnih do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih, trajajo dva tedna, obsegajo pa 40 šolskih ur. Na vseh nivojih sta prvi dve uri namenjeni predvsem spoznavanju jezikovnih struktur, drugi dve pa konverzaciji. Vsak dan pa se lahko udeleženci odločijo tudi za dodatno, individualno razlago pri reševanju jezikovnih problemov in za ure individualne konverzacije.

Zbrane je pozdravil tudi Timotej Pirjevec. Foto: eKoper

Tečaje vodijo strokovno usposobljeni lektorji, ki se več let ukvarjajo s poučevanjem tujcev. Vsak udeleženec dobi učbenik in drugo gradivo za tečaj na ustreznem nivoju.