DomovKulturaMareziJazz trka na vrata

MareziJazz trka na vrata

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V organizaciji Marežganskega mladinskega društva se bo med 6. in 7. julijem odvil že 14. festival MareziJazz, največji festival big bandov Srednje Evrope.

Prvotno poslanstvo – širiti big bandovsko in jazz kulturo, je festival, ki je nastal z željo vzpostaviti tradicionalni poletni jazz dogodek, že davno prerasel. Postal je nepogrešljiv člen evropske jazz scene tako za poslušalce kot za glasbenike, ki se vedno znova radi vračajo na marežganski praznik jazza. V Marezige festival že dolga leta privablja izbrane vrhunske izvajalce in ob tem spodbuja ustvarjalnost ter izvajanje avtorskih skladb, prek katerih se bigbandovska glasba širi, razvija in ohranja.

MarezziJazz na oder postavlja glasbene virtuoze. Foto: Peter Jenco

Na letošnjem MareziJazzu, ki privablja tudi mnoge poslušalce iz tujine, bo nastopilo kar 13 zasedb, prvič po dolgem času pa so se organizatorji odločili, da bodo gostili izključno slovenske zasedbe. V petek bodo zbrane zabavali Feedback, Big Band Šmarje, Big Band Vrhnika, Big Band Krško, Just Friends Quartet, Chili Brass Band, vse skupaj pa se bo zaključilo z “jam sessionom”.

Drugi dan festivala, torej v soboto, pa se bodo predstavili Big Band Radlje, Big Band Medicinske fakultete, Big Band NOVA, “No Name” Orchestra, Jazz Punt Big Band, dogajanje pa bo zaokrožil Trio Oni.

Obisk obeh večerov je brezplačen, festival pa si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu prek spletne strani organizatorja.