DomovKulturaMIFF: Od navihane gorenjske folklore do baletno obarvanih latvijskih plesov

MIFF: Od navihane gorenjske folklore do baletno obarvanih latvijskih plesov

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 12. in 16. julijem bo v Kopru, Piranu, Portorožu in Izoli potekal že petnajsti mednarodni folklorni festival MIFF 2017, ki ga bodo popestrile folklorne skupine iz Španije, Latvije, Slovaške, Avstrije, Italije in Slovenije. Namen festivala je združevanje in prikaz različnih kultur iz sredozemskega območja, združevanje mladih folkloristov in sklepanje novih poznanstev.

Organizatorji pričakujejo zelo barvite nastope – od temperamentnega flamenka, visokoalpskih poskočnic, dinamičnih slovaških plesov do baletno usklajenih latvijskih plesov, festival pa bosta dodatno začinili furlanska eleganca in gorenjska navihanost.

Foto: arhiv ekoper.si

Večeri temperamentnega flamenka in visokoalpskih poskočnic

MIFF 2017 se bo s predstavitvenim večerom udeležencev festivala začel v sredo, 12. julija, ob 20. uri na Prvomajskem trgu v Piranu, v četrtek ob 19.30 pa bo program potekal na Trgu Prekomorskih brigad in se ob 21. uri nadaljeval v koprski Taverni. V petek bodo udeleženci festivala znova ob 19.30 zasedli Trg Prekomorskih brigad, ob 21. uri pa se bo program nadaljeval na Lonki v Izoli. V soboto in nedeljo, 15. in 16. julija, pa bo dogajanje na Tartinijevem trgu v Piranu, in sicer ob 21. uri.