DomovKulturaNa Škofijah baročni pridih MePZ Obalce

Na Škofijah baročni pridih MePZ Obalce

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Mešani pevski zbor Obalca tudi letošnjo pevsko sezono nadaljuje v slogu priprave še enega zanimivega in glasbeno posebnega projekta Barok.

Že to nedeljo, 15. aprila ob 18. uri boste v cerkvi na Škofijah lahko prisluhnili prvemu od niza koncertov, na katerih bo zbor izvajal sakralna in baročna dela slovenskih in tujih priznanih skladateljev.

Zagotovo pa bo za obiskovalce zanimivo predvsem izvajanje dela Magnificat v C-duru koprskega baročnega skladatelja Antonia Tarsia (1643–1722), pri čemer bodo zbor spremljali instrumentalisti.

Foto: MePZ Obalca

Tarsia Antonio, glasbenik in skladatelj, rojen v Kopru, je že kot deček pel v koprski stolnici, kasneje pa bil tudi nastavljen za stolnega organista in ostal vse do zadnjih dni svojega življenja. Hkrati je poučeval glasbo, skrbel za glasbeno življenje stolnice in mesta in komponiral.  Vsa njegova dela so danes shranjena v arhivu koprske škofije.

Pod taktirko mag. Sonje Mezgec bodo na koncertu sodelovali tudi instrumentalisti (predvsem učitelji in učenci Glasbeme šole Koper): Uroš Bubnič in Bogomir Petrač na violini, Vitan Košpenda na violončelu, Erika Dujc in Sara Olivo na flavti, Maja Malenšek, za orglami in Kristofer Franca na harmoniki.

Naslednji koncert bo v soboto, 13. maja ob 19. uri v cerkvi v Šmarjah pri Kopru.