DomovKulturaSlovenski dnevi knjige: Tudi Koper bodo preplavile knjige

Slovenski dnevi knjige: Tudi Koper bodo preplavile knjige

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 16. in 23. aprilom bo Koper vnovič postal zbirališče in stičišče vseh, ki imajo radi knjige. Na petnajstih stojnicah, ki bodo razporejene na Prešernovem trgu in ob knjigarni Libris bodo ponujali izvrstne in poceni knjige – nove in že prebrane od 1 eur naprej, ki bodo obogatile marsikatero domačo knjižnico.

Kot nam je zaupala vodja trgovine Libris Ingrid Celestina, si bodo tudi na letošnjih dnevih knjige prizadevali, da bi veliko knjig našlo svoj novi dom in pristalo v rokah tistih, ki si življenja brez knjig ne znajo predstavljati in ki vedo, kako pomembne so.

Da bo izbira čim lažja in obisk stojnic prijeten, so organizatorji poskrbeli za zanimiv spremljajoči program. Zabaval vas bo Čarodej Sam Sebastjan, prisluhnili boste Nerodni Avguštini v istoimenski predstavi Studia Anima, uživali ob uglasbenih Cankarjevih črticah Bora Seuška, z gledališko skupino Vrtca Koper se podali na pomladno Dogodivščino med vrtovi, se zabavali z lutkami in Kamišibajem in zaplesali s plesno šolo Fiona.

Poleg tega bo v okviru dnevov knjige potekala tudi poučna predstava Pasti interneta z Ženičkami  in strički za daljnimi grički. Otroci se bodo srečali s škrati v glasbenih predstavah Mali plac in O pastirjih in škratih s Krvavca. Vsak dan pa bosta na prizorišču prisotna tudi Maček Muri in Muca Copatarica.

Za odrasle bo v sodelovanju z založbo Sidarta in Obalnim planinskim društvom potekal pogovor z Igorjem Škamperletom ob dopolnjenem ponatisu njegove knjige Sneg na zlati veji, ki sodi v antologijo gorniške literature. Veliko se bo govorilo tudi o Cankarju, saj bosta v Pretorski palači in Antikvariatu Libris na ogled postavljeni razstavi Cankar v stripu in Cankar v besedi in podobi.

Več podrobnosti o Slovenskih dnevih knjige v Kopru pa najdete TUKAJ!