DomovKulturaNaj vas v svet glasbe popeljejo Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra

Naj vas v svet glasbe popeljejo Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper že četrto leto zapovrstjo prireja koncertni cikel »Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra«, ki bo 28., 29. in 30. junija. Glavno prizorišče bo tudi letos samostan sv. Ane. Dogodek je finančno podprla tudi Mestna občina Koper.

Kitarske zvoke bodo predstavljali vrhunski glasbeniki v različnih zasedbah in raznolikih žanrih. Posebnost dogodka je v medgeneracijskem povezovanju, saj bodo med nastopajočimi tudi najmlajši, udeleženci »Poletne kitarske ustvarjalnice«, ki bo potekala vzporedno z dogodkom.

Poletna kitarska ustvarjalnica, ki je namenjena mladim kitaristom, interdisciplinarne narave, saj so otroci vpeti tudi v likovno in športno udejstvovanje. Foto: arhiv ekoper.si

Prvi večer bo v navdihujoči galeriji samostana sv. Ane nastopila kitaristka Erica Poropat. Svoje odlično znanje kitare bo predstavila s pestrim klasičnim programom.

Naslednji dan bo samostanu sv. Ane zaznamovan z avtorsko glasbo ustvarjalnega kitarista Luke Batista, čigar glavno vodilo je svobodna glasbena improvizacija. Kombinacija električne kitare in elektronike bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne poslušalce.


Prireditev namenjena tudi odkrivanju arhitekturnih lepot koprskega mestnega jedra

Tretji večer bodo v dvorani bližnjega Središča Rotunda na vrsti udeleženci »Poletne kitarske ustvarjalnice« – učenci glasbenih šol iz celotne Slovenije. Mladi kitaristi bodo pod mentorstvom priznanih domačih in tujih kitaristov poskrbeli za raznoliko glasbeno ekskurzijo. Prijetne baročne melodije, izrazna filmska glasba in sodobne popularne melodije velikih Beatlesov bodo več kot primerne za vsako uho.

Več dnevna prireditev ni le glasbeno naravnana, saj se usmerja tudi k odkrivanju in obujanju arhitekturnih lepot koprskega mestnega jedra. Prav tako je Poletna kitarska ustvarjalnica, ki je namenjena mladim kitaristom, interdisciplinarne narave, saj so otroci vpeti tudi v likovno in športno udejstvovanje.