DomovNaši krajiOtvoritev kotička italijanske knjige

Otvoritev kotička italijanske knjige

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Italijanska manjšina je bogatejša za Info knjigo – Kotiček italijanske knjige. Prostor je bil predan Samoupravni skupnosti italijanske narodnosti Koper in Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper. Včerajšnje otvoritve se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani.

otvoritev
Otvoritve Kotička italijanske knjige se je udeležil tudi podžupan MOK Alberto Scheriani (desno). Foto: ekoper.si

Kotiček italijanske knjige je prostor, ki je namenjen branju in spoznavanju italijanske kulture. V njem so bralcem na voljo klasične tiskane knjige, elektronske knjige, zvočni zapisi knjig in tudi elektronsko časopisje. Poskrbljeno je torej tako za navdušence nad e-branjem kot tudi za tiste, ki v roke še vedno najraje vzamejo “pravo” knjigo.

otvoritev
Otvoritev kotička italijanske knjige. Foto: ekoper.si

Multikulturno središče

Kotiček italijanske knjige bo zagotovo postal multikulturno središče in prostor, kjer se bodo zbirali tisti, ki se želijo približati italijanski literaturi, jeziku in kulturi. Klasična knjižnica, ki je istočasno tudi sodobna mediateka, vas bo popeljala v svet proze in poezije. Naravnanost kotička na različne medije omogoča nove izobraževalne vsebine tudi za tisti del prebivalstva, ki bi lahko ostal izključen iz procesa informacijskega opismenjevanja.

otvoritev
Klasična knjižnica s sodobno mediateko vas bo popeljala v svet poezije in proze. Foto: ekoper.si

Otvoritev posvečena 500-letnici Ariostovega viteškega epa

Ob otvoritvi kotička so se spomnili tudi na viteški ep Orlando Furioso (Besneči Orlando), ki ga je napisal italijanski pesnik Ludovico Ariosto. Pesem letos praznuje zavidljivih 500 let. V knjižnici na Župančičevi ulici se bodo namreč trudili spoznavati in ohranjati tudi bogato italijansko literarno dediščino. *

Teden italijanskega jezika in 500 let stara epska pesem