DomovKulturaOŽIVELA ULICA: Kidričeva ulica bo postala Wonder street

OŽIVELA ULICA: Kidričeva ulica bo postala Wonder street

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper prihaja že 18. Oživela ulica, ki bo v sredo, 30. avgusta, med 20. in 24. uro. Tudi letos jo bo spremljal pester in zanimiv kulturni program.

Vsako leto Klub študentov občine Koper (KŠOK) k sodelovanju povabi različne organizacije, društva in druge ponudnike – lokalne umetnike, performerje in obrtnike, ki se bodo tudi letos predstavljali na ulici. Dogajanje so letos razširili tudi izven Kidričeve ulice, in sicer na Titov, Muzejski in Carpacciov trg, Atrij FHŠ & Kantina in Taverno.

Letošnja oživela ulica temelji na čarobnem, pravljičnem in magičnem vzdušju. Kidričeva ulica bo postala “Wonder Street”. 

Foto: arhiv eKoper

Vzdolž ulice se bodo predstavila obalna društva, organizacije in posamezniki. Za odlično vzdušje pa bodo poskrbeli akustična skupina ReRum in DJ MillerTheKiller. Ulični tovornjaček FerFud bo tudi letos ponujal tradicionalne slovenske dobrote predstavljene na moderen način, izkupiček večera pa bo v celoti namenjen botrstvu.

Glasbeno prizorišče v Taverni bosta zasedli Perkakšns in Wrong Generation, mladi lokalni skupini, ki sta zmagali na razpisu prireditve. Večer pa bo kronala skupina Ana Pupedan.

Carpacciev trg bo za en večer postal Skate Park, ki ga bodo popestrili s selfie boxom ter lutkovno predstavo Marcelova potujoča restavracija, medtem ko bo Muzejski trg letos namenjen kulturnemu dogajanju. V sodelovanju in sklopu Večerov Smeha bodo nastopili Stand up komiki: Marko Žerjal, Nik Beseničar, Aleš Trelc in Matevž Rener. Nato bodo sledili plesni nastopi in predstavitev mladih talentov iz celotne obalne regije. Za zaključek pa se obeta še čudovito odprto gledališče.

Foto: arhiv eKoper

Prvič bo organiziran “Sailent party” na prostem. V Atriju FHŠ-ja bodo namreč priredili zabavo s slušalkami z različnimi stilskimi DJ-i.

Kantino bodo že tradicionalno namenili zabavi “Risanke imajo fešto”, ki jo bodo pripravili v sodelovanju z Društvom Animov, ki bo predstavilo tudi različne družabne igre in playstation, s tematiko japonskih animov.

Najvišja točka Kidričeve ulice, Titov trg bo obarvan v umetniškem vzdušju. Postavljen bo Art Labirint, skozi katerega se bo možno sprehoditi ter v njem doživeti veliko pravljičnih presenečanj! Poleg tega bodo za glasbeno podlago poskrbeli Jamcoast sound system: Djs-Freedom Fighters, Total Destruction, Jahklin Selecta & Skyme.