DomovKulturaPihalni orkester Marezige Golico ponesel tudi onstran meja

Pihalni orkester Marezige Golico ponesel tudi onstran meja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Po uspešnem nastopu na 37. tekmovanju slovenskih godb v 2. težavnostni stopnji, na katerem je prejel zlato plaketo Pihalni orkester Marezige, dirigent Aleš Grosek nadaljuje z izpolnjevanjem zadanih ciljev. Tokrat so zaigrali pred publiko v topli, poletni Dalmaciji.

Pihalni orkester je lani gostoval tako na Ohridu v Makedoniji, kot tudi v italijanski Toscani. Letos, natančneje v četrtek, 20. julija, pa se je orkester odpravil na novo gostovanje, tokrat na Korčulo. V sodelovanju s tamkajšnjim pihalnim orkestrom Narodna glazba Blato, se je 21. julija otoku predstavil s koncertom v Blatu. Nastopili so tudi trio Mi Tri in jazzovsko obarvan Chili Brass Band ter domača glasbena skupina Diverso.

Marežganski pihalni orkester je navdušil prisotne. Foto: POM

Prijatelji ustvarjamo glasbo in glasba prijatelje

Marežgani so publiko navdušili z različnimi zabavnimi skladbami, med katerimi so izstopali vokalno obogateni večno zeleni Poletna noč in Med iskrenimi ljudmi s solistko Gordano Vujić ter znani Y.M.C.A., The Final Countdown in Spirit of 69. Za zaključek sta oba orkestra združila moči in zaigrala še dve skladbi, slovenski simbol Na Golici in hrvaško Tvoja barka mala.

Pihalni orkester iz Marezig bo nastopil tudi to nedeljo ob 19.30 uri, na mestnem kopališču v Kopru.

K pričetku sodelovanju sta najbolj pripomogla Milivoj Čotar in Ivan Vojvodić, ki sta tudi prva izkazala željo, da prijateljstvo med orkestroma in medsebojna srečanja postanejo tradicija. Vsi si prizadevajo k uresničitvi tega cilja v duhu mota pihalcev iz Marezig: Prijatelji ustvarjamo glasbo in glasba prijatelje.

Orkester se zahvaljuje Mestni občini Koper za pomoč pri realizaciji projekta.