DomovKulturaPihalni orkester Marezige pričaral praznično vzdušje

Pihalni orkester Marezige pričaral praznično vzdušje

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Marezige je decembra priredil tradicionalni že 26-ti božično novoletni koncert. Običajno je ob tem dogodku dvorana kulturnega doma Marezige polna do zadnjega kotička in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Tudi letos je bil koncert dobrodelen in zbrani prostovoljni prisevki  so bili donirani družini v stiski.

Pod vodstvom dirigenta Aleša Groska je orkester pripavil  čudovito glasbeno zgodbo, ki jo je v celoto povezal Tomaž Klepač. Publika je uživala v pestrem programu, ki je zajel celo paleto čustev, od veselih, igrivih, dramatičnih do nostalgičnih in ljubečih.  Orkester je odigral koncertne skladbe, filmske uspešnice, kot tudi plesne ritme, ter seveda božične pesmi, ki so vsem pričarale pravo praznično vzdušje.

Koncert sta popestrila vinska kraljica slovenske Istre Julija Jogan in Iztok Novak-Easy, s skladbami Istra, Nekaj med nama in Na božično noč.

Po koncertu so godbeniki poskrbeli za prijetno druženje z obiskovalci koncerta in tako še enkrat potrdili svoj slogan: Prijatelji ustvarjamo glasbo in glasba prijatelje.