DomovKulturaTudi letos S Koprom v novo leto

Tudi letos S Koprom v novo leto

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Že veste, kje boste preživeli najdaljšo noč v letu? Tradicionalna prireditev S Koprom v novo leto obeta živahno dogajanje za vse okuse in generacije, ljubitelji drsanja pa bodo lahko tudi letos dobesedno zadrsali v novo leto in to tik ob morju.

Tudi letošnjo najdaljšo noč v letu bo v Kopru pospremilo pestro dogajanje v Taverni, kjer bo od 20. ure dalje glasbeni program s kar tremi skupinami Lumberjack, Kingston in Buržuazija. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji drsanja, ki bodo na koprskem drsališču tik ob morju lahko drsali pozno v noč, saj bo drsališče ob morju na silvestrovo obratovalo vse do 3. ure zjutraj. S podaljšanim urnikom do 3. ure zjutraj bo na silvestrovo obratovala tudi Dežela okusov v parku Ikarus na Ukmarjevem trgu in na mandraču v Kopru, ki bo skrbela, da v novo leto ne boste vstopili lačni in žejni.

Foto: Matia Ščukovt

Tudi sicer pa bo v Kopru pestro. Danes bo vse do 18. ure obratovalo tudi drsališče na Titovem trgu, prav tako kot tudi vsa spremljajoča gostinska ponudba, obiščete pa lahko tudi božično-novoletni sejem v Taverni oziroma na Carapacciovem trgu, kjer boste med 12. in 20. uro na prazničnih stojnicah lahko kupili različne rokodelske in kulinarične izdelke. Sejem lahko sicer obiščete tudi jutri, 1. januarja, in sicer med 15. in 20. uro, ko se tudi uradno zaključi.

Bogato dogajanje v Kopru ne bo pojenjalo niti na novega leta dan, saj bodo ob 20. uri v Taverni nastopili odlični En big band. Obratovali bosta tudi obe drsališči z gostinsko ponudbo, na osrednjem mestnem trgu bo tako mogoče drsati do 22. ure, na drsališču ob morju pa celo do 24. ure.

Prve dni januarja se dogajanje seli na Titov trg: v sredo, 2. januarja, bo ob 19. uri stand up predstava z Ljubo Miljuševičem in Martinom Bobero, dan kasneje, 3. januarja, pa prav tako ob 19. uri koncert Aleksandra Novaka. V petek, 4. januarja, bo občinstvo zabaval še Yan Baray, medtem ko bo v soboto, 5. januarja, ob 19. uri nastopilo Kulturno društvo Mandrač. V soboto bo na osrednjem mestnem trgu sicer pestro že čez dan, najprej z otroško delavnico Vivarij Bioexo in predstavo Piki je sam doma ob 10. oz. 11. uri zjutraj, nato pa še s koncertom skupine Beverly ob 17. uri. Otroško obarvan program bo tudi v nedeljo, 6. januarja, ko bo ob 11. uri na sporedu otroška predstava Kraljična na zrnu graha, ob 19. uri pa bodo nastopili Mešani pevski zbor Obala.  Vse dni bosta obratovali tudi obe koprski drsališči.

Prav tako vas Koper tudi prvi teden v novem letu vabi z nepozabno čarobno atmosfero Čudolandije – dežele čarobnih lučk, kjer lahko s sprehodom po mestu odkrivate različne svetlobne elemente. Ob koncu tedna si lahko omislite tudi voden ogled mesta oziroma Potep po Čudolandiji, kjer boste v praznični atmosferi v spremstvu vodiča pobliže spoznali mesto, ob tem pa izkoristili še eno doživetje – ogled koprskega Zvonika oziroma obisk drsališča na Titovem trgu ali tistega ob morju.

Več o prazničnem programu in ponudbi Čudolandije na www.cudolandija.si.

Spremembe prometnega režima

Pestro praznično dogajanje bo tudi zadnji dan oz. prve dni novega leta privabilo številne obiskovalce, zato se ponovno obetajo določene zapore prometa. Danes, 31. decembra, bo tako predvidoma med 17. uro in tretjo uro zjutraj za promet zaprta Pristaniška ulica, in sicer med odsekom pri koprski tržnici in Ukmarjevim trgom, zaprta pa bo tudi jutri, 1. januarja, med 17. in 24. uro. Stanovalci z dovolilnicami, ki živijo v starem mestnem jedru, bodo lahko kljub zapori nemoteno dostopali do svojih domov.