DomovKulturaPisani december z Gledališčem Koper

Pisani december z Gledališčem Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V gledališču Koper za vas pripravljajo zanimiv decembrski program. Na svoj račun boste prišli ljubitelji, drame, komedije, tragedije in vsi tisti, ki v gledališče radi odpeljete tudi svoje otroke.

V prvih dneh najbolj prazničnega meseca v letu bodo na velikem odru gostili predstavo Dogodek v mestu Gogi, ki je pod okriljem SSG Trst in Glasbene matice nastala v režiji Igorja Pisona. Grumova podoba življenja v začaranem krogu mesta, ki hrepeni po preobratu, je v tržaški uprizoritvi predstavljena v glasbeno-gledališki priredbi.

Ljubitelji plesa pa si boste lahko še v istem tednu ogledali predstavo Kalipso v izvedbi diplomirane plesalke in koreografinje Tine Valentan. Nagrajena uprizoritev v središče postavlja žensko v njeni polni moči.

V okviru abonmaja Brezmejni bodo v Gledališču Koper 11. decembra gostili Istrsko narodno gledališče – Mestno gledališče Pulj s predstavo Dekliščina, nekaj dni zatem pa vas bosta s primorsko-štajersko komedijo Maoštjačuj skušali nasmejati Nataša Tič Ralijan in Mojca Partljič.

Foto: Gledališče Koper

V ponedeljek 18. decembra vas bo z glasbo razvajal Obalni simfonični orkester, ki bo za vas pripravil Božično-novoletni koncert, v primeru velikega povpraševanja pa bodo koncert ponovili še 21. decembra.

Ta veseli dan kulture 2017 bo minil v znamenju improvizacij. Vsi zainteresirani se lahko igralcu Gorazdu Žilavcu, režiserki Renati Vidič in pianistu Vidu Prinčiču na dogodku Improvizirajmo! Igrajmo! Igrajmo se! brezplačno pridružite v nedeljo, 3. decembra.

V soboto, 9. decembra bodo na svoj račun prišli otroci, saj si bodo lahko brezplačno lahko ogledali predstavo Kekec. Brezplačne vstopnice lahko do zapolnitve prostih mest prevzamete pri blagajni gledališča. Decembra pa bo premiero doživela tudi predstava Brundagrrrrom!, ki si jo boste lahko ogledali 16. (Abonma Mavrična ribica in izven) in 23. decembra (Abonma Mali oder in izven).

Praznični čas med božičem in novim letom bodo v koprskem gledališču izkoristili tudi za smeh, saj bo na domačem odru ponovno zaživela bulvarna komedija (Totalno) katastrofalna večerja. Leto 2017 bodo zaključili s plesno-glasbenim večerom. Silvestrski sijaj bodo namreč pričarali fantje ansambla CelloArt in solisti Baleta SNG Maribor.

Še več o samem dogajanju pa najdete TUKAJ!