DomovKulturaV Pokrajinskem muzeju Koper za vas pripravljajo Ta veseli dan kulture

V Pokrajinskem muzeju Koper za vas pripravljajo Ta veseli dan kulture

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Številni nacionalni in občinski kulturni zavodi bodo na Prešernov rojstni dan, 3. decembra, ponudili brezplačne kulturne vsebine. Med njimi je tudi koprski muzej.

V soboto, 2. decembra, se bo v dvorani palače Belgramoni Tacco ob 20.30 uri odvijal koncert komornega orkestra Ferruccio Busoni iz Furlanije Julijske Krajine, kjer bodo premierno zaigrali skladbe piranskega skladatelja Giuseppeja Tartinija.

V nedeljo, 3. decembra, bo ob 10. uri potekalo predavanje “Sledovi svetega”, kjer vam bo mag. Radovan Cunja predstavil najpomembnejše arheološke najdbe iz Mušje jame, ki kažejo na kultno funkcijo tega brezna in na njegov širši nadregionalni pomen na prehodu iz pozne bronaste v starejšo železno dobo, ko je območje Škocjana doživelo svoj največji razcvet.

Razstavo Srce Kopra so še dopolnili. Foto: ekoper.si

Ob 12. uri bo sledilo otvoritveno vodstvo dopolnjene zbirke Srce Kopra. Avtorji dr. Maša Sakara Sučević, Brigita Jenko in Tim Mavrič bodo vodili skozi razširjen pogled na sam nastanek in prve zametke poselitve koprskega otoka ter njegove okolice v času od daljne prazgodovine do zgodnje antike. Zbirka je nadgrajena z izjemnimi eksponati, ki bodo do nedeljskega vodstva ostali zaviti v tančico skrivnosti.