DomovKulturaPOLETNA MUZEJSKA NOČ: Slovenijo bo povezala z več kot 350 dogodki

POLETNA MUZEJSKA NOČ: Slovenijo bo povezala z več kot 350 dogodki

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenijo bo nocoj z več kot 350 dogodki povezala Poletna muzejska noč. Okrog 70 institucij, ki hranijo, ohranjajo in predstavljajo kulturno dediščino, je pripravilo pester program za obiskovalce vseh generacij. Ti se bodo ob in v muzejih lahko med 18. uro in polnočjo družili v 52 krajih, od Lendave do Pirana ter od Jesenic do Metlike.

Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča bodo v tem času brezplačno odprli svoja vrata in obiskovalcem ponudili od vodstev po razstavah, delavnic, predstavitev, projekcij in pogovorov do odprtij razstav, glasbenega programa, demonstracij in degustacij.

Poletna muzejska noč vas bo popeljala skozi zgodovino starega mestnega jedra

Zanimanje občinstva je veliko

Program je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo.

Zamisel za Poletno muzejsko noč se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini ter iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem. Akcija je v marsičem primerljiva z muzejskimi nočmi po svetu, a ni omejena le na eno mesto, temveč poteka po vsej državi.

Foto: arhiv ekoper.si

Zanimanje občinstva zanjo je običajno velika. V zadnjih dveh letih se jo je udeležilo okrog 40.000 obiskovalcev.