DomovKultura24. Primorski poletni festival bo ponudil nepozabno doživetje

24. Primorski poletni festival bo ponudil nepozabno doživetje

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorski poletni festival, že 24. po vrsti, se bo pričel v soboto, 17. junija, ob 21. uri v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Otvorili ga bodo pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru – Marko Hatlak & FUNtango.

Od 17. junija do 2. julija bo festival gostoval v Kopru, Izoli, Piranu, Ankaranu, Novi Gorici, Miljah in Pulju. Vrhunca festivala bosta zagotovo gostovanje Mestnega gledališča iz Brna z rock opero Jesus Christ Superstar 28. junija v Avditoriju Portorož in premierna uprizoritev Goldonijevih Baruf. 

Barufe na Primorskem poletnem festivalu

Igralka in šansonjerka Lara Jankovič bo 24. junija v koprskem gledališču s slovenskimi in tujimi pesmimi pokazala na nesmisel vojn in razdvajanj, na pomen sožitja in povezovanja ter svobode in miru.

25. junija pa si boste v Kopru lahko ogledali Piaf marche. Piaf marche je hommage ob katerem se bomo spomnili razburljivega življenja francoske pevke in umetnice Edith Piaf. Gre za večkrat nagrajeno uprizoritev Novosadskega gledališča in Gledališča Kosztolányi Dezső iz Subotice. Predstava je poklon vsem pogumnim in ustvarjalnim ženskam.

Eden od vrhuncev Primorskega poletnega festivala bo zagotovo uprizoritev predstave Barufe. Foto: Jaka Varmuž /Gledališče Koper

26. junija na Martinčevem trgu v Kopru pa boste lahko uživali v muziklu Črni. Navdih so ustvarjalci novosadskega gledališča našli v romantični viteški igri s petjem in streljanjem Črni Đorđe (1912), v kateri je madžarski dramatik Ištvan Balog prikazal bliskovit vzpon srbskega narodnega heroja Đorđa Petrovića, znanega pod imenom Karađorđe ali Crni Đorđe, od osamljenega izgnanca do vodje prve srbske vstaje in voditelja naroda. Že 29. junija, prav tako na Martinčevem trgu, boste lahko uživali v predstavi Jami District.

Primorski poletni festival se bo zaključil 2. julija s poletnim koncertom Obalnega komornega orkestra.

Za več informacij pa kliknite TUKAJ!