DomovKulturaPoletna muzejska noč vas bo popeljala skozi zgodovino starega mestnega jedra

Poletna muzejska noč vas bo popeljala skozi zgodovino starega mestnega jedra

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto se v Pokrajinskem muzeju v Kopru obeta Poletna muzejska noč v okviru katere vas bodo ob 18. uri popeljali skozi Etnološko zbirko, ki se nahaja na Gramshijevem trgu, ob 19.30 pa skozi razstavo Prehranjevanje v antičnem času, ki se nahaja v palači Belgramoni Tacco. Poleg tega pripravljajo še veliko drugih zanimivih aktivnosti.

Že ob 19. uri pa si boste lahko privoščili tudi vodeni ogled dvorane Sv. Frančiška Asiškega in Martinčevega trga, ki ga organizira Mestna občina Koper. Ob 20. uri pa bo v Pokrajinskem muzeju sledila otvoritev nove stalne zbirke Antični lapidarij.

Pretorska palača bo v soboto za javnost odprta vse tja do 23. ure. Foto: Arhiv ekoper.si

Slovesna večernica in vodeni ogledi, ki jih ne smete zamuditi

Po otvoritvi razstave se bodo obiskovalci lahko preselili na Titov trg, kjer bo ob 22. uri potekala v organizaciji Župnije Koper Slovesna večernica. Poleg večernice bo prav tako ob 22. uri sledil tudi vodeni ogled Pretorske palače in Titovega trga. Za vse tiste, ki boste ogled ob 22. uri zamudili, bo le-ta organiziran še ob 23. uri.

Skozi cel večer bodo za vse željne potovanja skozi zgodovino odprta vrata palače Belgramoni Tacco, kjer se nahaja tudi Pokrajinski muzej. Poleg palače Belgramoni Tacco bodo imele svoja vrata odprta tudi Pretorska palača, koprski zvonik, stolna cerkev in cerkev Sv. Basa, ki se nahaja na Prešernovem trgu.