DomovKulturaPUF festival z zaključkom v velikem slogu

PUF festival z zaključkom v velikem slogu

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

PUF festival se bo ta vikend poslovil v velikem slogu. Od petka do nedelje bo ponudil odličen mednarodni program iz Slovaške, Avstralije, Italije, Češke, Belgije, Španije in Slovenije.

Mednarodni center lutkovne umetnosti – MCLU Koper od leta 2003 organizira mednarodni festival lutkovnega in uličnega gledališča PUF, ki je stalnica poletnega dogajanja za otroke in družinsko publiko na Obali. Julija in avgusta si domači in tuji gostje ogledajo več kot 40 odličnih lutkovnih skupin in umetnikov iz vseh koncev sveta. Program, ki nastaja s pomočjo in podporo Mestne občine Koper in Ministrstva za kulturo, je namenjen predvsem otrokom, družinam in vsem naključnim mimoidočim.

V petek, 25. avgusta, ob 19. uri bo na Ukmarjevem trgu nastopila znana slovaška skupina PIKI z lutkovno predstavo Babica iz Jajčka, ob 20. uri pa Theaker iz Avstralije z vrtoglavim spektaklom na trapezu.

Slovaška skupina Piki. Foto: Piki

V soboto, 26. avgusta, ob 19.30 se bo na Ukmarjevem trgu predstavila izvrstna italijanska ulična skupina iz Milana Gli eccentrici di Dadaro s predstavo Operativi!! in Pierpaolo di Giusto iz italijanskega Vidma z ulično marioneto, ob 20.30 pa bo v koprski Taverni koncert Nike Solce in Martina Neage iz Ukrajine

V nedeljo, 27. avgusta, ob 17. uri pa se bo letošnji PUF festival poslovil z igrami španske skupine Quichot de 8 na Ukmarjevem trgu, češkimi komedianti gledališča KVELB na Pristaniški ulici, uličnim cirkusom belgijskega uličnega umetnika Bena Zuddhista in ognjenim spektaklom znanega slovenskega artista Sam Sebastiana na trgu Carpaccio.