DomovKulturaŠtudenTeater za vse mlade gledališke ustvarjalce

ŠtudenTeater za vse mlade gledališke ustvarjalce

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper skupaj z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Gledališčem Glej Ljubljana, Momentom Maribor in GT22 Maribor vabi vse gledališke ustvarjalce, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 2.0.

14516596_722217197932479_3675614822310023866_n

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot tudi že delujoče skupine. Študentski status ni pogoj.

Vsaka skupina bo dobila mentorja, ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta predstave in jih vodil skozi študijski proces. Cilj projekta je, da skupine razvijejo svojo lastno gledališko poetiko in jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

oder
Foto: igl.si

Prijavite se lahko do 12. oktobra preko e-prijavnice, ki jo najdete tukaj.

V Kopru se bo projekt ŠtudnTeater izvajal v prostorih Centra Mladih Koper.

Projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 do 30 let. Preden se bodo vaje pričele, bo v Ljubljani 22. in 23. oktobra potekala delavnica, ki se je morajo udeležiti vsi prijavljeni. To bo spoznavna delavnica, kjer bo predstavljena tematika avtorskega gledališča, režije in igre. Na delavnici se bodo oblikovale tudi skupine, ki bodo nato vadile v prostorih organizatorjev, med drugim tudi v Centru mladih Koper.

Center mladih Koper
Letos bo projekt potekal tudi v CMK-ju. Foto: arhiv ekoper.si

Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala predstavo, ki bo nato uprizorjena na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in Mariboru marca oz. aprila 2017. *