DomovKulturaV koprskem gledališču komedija, drama, zabava in Valentinov koncert

V koprskem gledališču komedija, drama, zabava in Valentinov koncert

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper za vse ljubitelje igre in gledališča pripravljajo mesec odlične zabave ob družbi znanih Slovencev. V februarju vas torej čaka paleta odličnih predstav, ki vas ne bodo pustile hladnih.

Februar bodo v koprskem gledališču začeli s ponovitvijo predstave Zadnje lune, s katero Boris Cavazza ob 50-letnici igralske kariere zaokroža svojo umetniško pot. Predstava, ki so jo gledalci na januarski premieri nagradili s stoječimi ovacijami, bo na sporedu 1. in 17. februarja, ob 20. uri.

V februarju si boste lahko ogledali tudi predstavi Trač ali Mnogo hrupa za nič ter Dekliščina, ki sta v prejšnjih mesecih odpadli zaradi bolezni v ansamblu. V kolikor vam nadomestni termini ne ustrezajo, vas v gledališču Koper pozivajo, da se za dodatne informacije oglasite na prodajnih mestih.

Februar bodo v koprskem gledališču začeli s ponovitvijo predstave Zadnje lune. Foto: Gledališče Koper/Jaka Varmuž

V sredini meseca se bodo vsi ljubitelji komedije lahko znova nasmejali Ranku Babiću in njegovi Moški copati, na velikem odru pa bodo gostili tudi Satirično gledališče Kerempuh iz Zagreba z duhovito monodramo Ćiro.

Na Valentinov večer pa bo za romantično vzdušje poskrbela zasedba Marko Hatlak & Kapobanda s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim. Konec meseca si boste imetniki abonmaja Sobota in abonmaja 1 lahko ogledali Nušićevo komedijo Žalujoča družina, ki je nastala v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Imetniki ostalih abonmajskih redov pa si boste to predstavo lahko ogledali v začetku marca.

26. februarja bo na sporedu tudi prva izbirna abonmajska predstava in sicer opereta Peter Kušter, ki navdušuje z groteskno-morbidno intenzifikacijo zgodb in črnim humorjem. Abonenti lahko vstopnice za predstavo rezervirate najkasneje do torka, 20. februarja, oziroma do zapolnitve mest.

Foto: Gledališče Koper/Jaka Varmuž

Seveda pa v Gledališču Koper niso pozabili niti na otroke. Prvo soboto v mesecu bo na obisk prišla Muca Copatarica (abonma Mavrična ribica in izven). Nagrajeno uprizoritev pravljice o znameniti muci, ki so si jo izmislile mame, da bi svoje otroke naučile redoljubnosti, je pripravilo Prešernovo gledališče Kranj.

Najmlajše gledalce bo 17. februarja znova razveselila tudi Binka Tinka Pobalinka, ki bo razkrila vsakdanje skrivnosti, ki jim imamo odrasli za samoumevne. Zaradi omejenega števila mest in velikega zanimanja za otroške predstave v koprskem gledališču svetujejo predhodne rezervacije vstopnic.

Več informacij pa najdete TUKAJ!