DomovKulturaKoncert ob 90. obletnici rojstva skladatelja Pavleta Merkùja

Koncert ob 90. obletnici rojstva skladatelja Pavleta Merkùja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 20. uri v dvorani Glasbene šole Koper prisluhnite koncertu ob 90. obletnici rojstva primorskega skladatelja Pavleta Merkùja.

Pavle Merkù sodi med najvidnejše primorske skladatelje. Poleg številnih izvedb doma in v tujini se ponaša tudi s prestižnimi nagradami. Zadnjo, Prešernovo nagrado, je za svoje življenjsko delo prejel leta 2013. Poleg izjemnega instrumentalnega in vokalno-instrumentalnega opusa, se je v srca zborov zapisal s svojo vokalno glasbo. Iskrive, iskrene in zanimive skladbe kar kličejo po izvedbi. Vsaka skladba ali priredba nosi v sebi izziv in zadoščenje. Pavle je bil iskalec resnice. Njegova glasba tako nastopajoče kot poslušalce prav zato vedno znova preseneča in navdihuje.

Pavle Merkù je bil iskalec resnice. Njegova glasba tako nastopajoče kot poslušalce prav zato vedno znova preseneča in navdihuje. Foto: Novi Glas

Na koncertu v okviru cikla Simfonic Voices se bodo z izvedbami skladateljevih del predstavili Akademski pevski zbor Univerze na PrimorskemDekliški pevski zbor Glasbene šole KoperMeMPZ Gimnazije Koper ter sopranistka Federica Lo Pinto in pianistka Nives Granić.