DomovNaši krajiKoper v pričakovanju vokalne ekstaze

Koper v pričakovanju vokalne ekstaze

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Da bo kulturni praznik obarvan tudi v znamenju glasbe, bodo poskrbeli člani zasedbe Perpetuum Jazzile, ki v četrtek, 8. februarja ob 19. uri skupaj z Urošem Perićem v koprski Areni Bonifika pripravljajo pravi vokalni spektakel.

Areno Bonifika bo na Prešernov dan zaobjela vokalna ekstaza, na svoj račun bodo prišli  ljubitelji vrhunskih slovenskih izvajalcev. Prvič v zgodovini bodo namreč skupaj nastopili Uroš Perić in Perpetuum Jazzile. Na koncertu bo posebni gost tudi primorska zasedba Cantica Ladies.

Perpetuum Jazzile je največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba, ustanovljena že leta 1983. Repertoar Perpetuum Jazzile predstavlja atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Večinoma a cappella, občasno pa tudi s spremljavo vrhunskih jazz instrumentalistov, se repertoar Perpetuum Jazzile razteza od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila vse do funka, gospela in popa.

Uroš Perić je svojo glasbeno pot začel leta 2004. Njegove priljubljene glasbene zvrsti so soul, jazz, blues. Uroš je svetovni rekorder po številu izvedenih nastopov posvečenih Rayju Charlesu, za njim je že skoraj 400 nastopov v 20 državah na treh celinah (Evropa, S. Amerika – ZDA, Afrika), kjer je občinstvo njegove izvedbe nagrajevalo s stoječimi ovacijami. Dela z različnimi instrumentalnimi zasedbami, večinoma pa s svojim kvartetom. Doslej je izdal 18 zgoščenk, od tega sedem v Nemčiji, sedem v Sloveniji, eno v Franciji, dve v Švici in eno v ZDA, z veliko njegove avtorske glasbe.