DomovKulturaŽupan pozdravil avstrijske glasbenike iz mesta Waidhofen an der Ybbs

Župan pozdravil avstrijske glasbenike iz mesta Waidhofen an der Ybbs

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Prijetno glasbeno razvajanje so v soboto, v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru, pričarali člani Komornega orkestra iz mesta Waidhofen an der Ybbs, ki se ponaša z bogato orkestrsko tradicijo, vrsto let pa skrbi za glasbeno izobraževanje mladih. Avstrijske glasbenike je pozdravil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

Komorni orkester se je letos udeležil 31. Mednarodnega festivala Imago Slovenije, ki se je po dolgem času vrnil v Koper. V koprski stolnici so glasbeniki pod vodstvom dirigenta Wolfganga Sobotke zaigrali skladbe iz bogatega repertoarja Johanna in Josefa Straussa, Schumana in Suppeja. Dirigent Sobotka je predsednik avstrijskega parlamenta, doma iz Waidhofna en der Ybbs, ki je kljub visoki politični funkciji aktiven dirigent Komornega orkestra Waidhofen an der Ybbs.

Koncerta so se udeležili veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji Nje. eksc. Sigrid Berka, koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, koprski župnik dr. Primož Krečič in številni domači poslušalci ter tuji gostje.

Pester glasbeni repertoar in odlični izvajalci so v stolnici poskrbeli za nepozaben glasbeni spektakel.